El ple de l'Ajuntament de Vidreres tornarà a debatre avui la municipalització del servei d'aigua de les urbanitzacions Aiguaviva Park, la Goba, Torrefortuna i Puigventís, així com del polígon industrial que ara gestiona Rec Madral i Riera de Cabanyes. De fet, l'equip de govern presenta en el ple extraordinari d'avui tres punts relacionats amb el tema de l'aigua.

Un d'ells és el mateix que ja va presentar en la sessió del passat juliol que acorda iniciar el procediment legal per municipalitzar el servei d'aigua a les citades urbanitzacions i al polígon, les úniques que ara no gestiona l'Ajuntament i que ha presentat nombroses "deficiències" en els últims anys, segons la proposta d'aquest acord.

Malgrat tot, l'oposició va tombar el punt que presentava al govern i, a canvi, van aprovar una moció alternativa. Aquesta demanava municipalitzar el servei de "forma imminent" i "incoar un expedient sancionador" a les empreses.

Tot i l'aprovació d'aquesta moció, l'Ajuntament ja va avisar que no es podria complir, que era una il·legalitat i que cal seguir un procediment per gestionar el servei. Així ho van fer saber els tècnics del Consell Comarcal, als quals el consistori ha delegat tot el procés.

D'aquesta manera, el govern torna a presentar avui la seva proposta original que demana iniciar l'expedient per gestionar el servei d'aigua i designar una comissió per elaborar la memòria sobre tot l'expedient. La comissió, que es reuniria un cop al mes, tindria tres mesos per lliurar la memòria a l'Ajuntament i estaria formada per un regidor de cada grup i els regidors no adscrits, així com tècnics designats pel Consell Comarcal, el cap dels serveis tècnics, dos tècnics especialitzats, un advocat, un economista i un representant per urbanització, sumant un total de 15 membres i el secretari municipal.

Abans d'aprovar -o rebutjar- aquest punt de l'ordre del dia, també s'hauran debatut altres dos acords de ple. El primer rebutja les al·legacions que van presentar les companyies d'aigua contra l'acord de ple del passat 29 de juliol.

Gestió provisional de l'ACA

L'altre acord que es votarà sobre el tema és demanar als ajuntaments de Llagostera, Caldes de Malavella i Lloret (a alguns dels quals Vidreres ja van haver de demanar aigua a l'estiu de forma extraordinària) per sol·licitar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que intervingui en la prestació del servei d'abastament d'aigua en alta (fins als dipòsits) que ara fan les empreses citades i que l'ACA n'assumeixi provisionalment la gestió.