L'exprimer tinent d'alcalde de Blanes entre el 2003 i el 2007, Quim Valls, va confirmar ahir que ha retirat la seva proposta per ser el cap de llista del PSC a Blanes. Valls havia mostrat públicament la seva voluntat d'encapçalar la llista i rellevar Josep Marigó, tot i que havia posat una condició, fer-ho com a "independent". Així ho havia comunicat la setmana passada al mateix alcalde. Ara, "amb vista a les nul·les possibilitats d'èxit", va relatar, i ja que, segons fonts consultades, la direcció del PSC a comarques gironines tampoc ho veuria clar, Valls ha renunciat a la carrera interna per liderar el PSC, una decisió que també va dir prendre "per fer el mínim mal al partit".

La seva petició per ser el candidat com a independent era per una raó. Ho feia per "coherència" perquè forma part de MES, el Moviment d'Esquerres de socialistes sobiranistes, que aviat es constituirà com a partit. Valls havia anunciat que, quan MES fos un partit, deixaria el PSC. Així, la direcció socialista no veuria clar que liderés la candidatura, tot i que la seva figura és apreciada al municipi.

Aquest dilluns es va reunir l'executiva del PSC blanenc per parlar del futur candidat a rellevar Marigó. Valls hi va assistir una estona i va comunicar dues coses: que renunciava a optar a liderar la llista, i que deixava el PSC, una baixa de la militància que farà oficial en els pròxims dies, segons va confirmar. Valls va dir que entén que "a Blanes tampoc ho vegin clar" i que no marxa malament del partit.

Amb la renúncia de Valls, els aspirants a candidats del PSC que sonen amb més força són els regidors del govern Miquel Lupiáñez i Lara Torres i aquesta mateixa setmana es pot saber el nom.