La tarotista argentina recentment extradida, Norma Beatriz Kuike, no es lliurarà de la presó. El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Blanes -Carlos Fernández- va decretar-ne ahir el seu ingrès sense fiança acusada d'haver matat Ana María Martos i haver-la enterrat dins un bidó ple de ciment en una finca de Lloret de Mar l'any 2004. La dona va ser detinguda a Argentina el juny de 2013 després que la Policia Nacional, a través d'una trucada anònima, descobrís el cadàver i acabés arrestant el propietari de la parcel·la -José Maria Tarraguel Lago-, també implicat en el cas.

La tarotista va arribar divendres a Espanya i ahir va passar a disposició judicial però realitzant l'interrogatori per videoconfèrencia en trobar-se encara a Madrid. Només va respondre a les preguntes del jutge i el seu advocat -Enrique Rubio-. El fiscal -Víctor Pillado-, l'acusació particular -Albert Martínez- i la defensa de Tarraguel -Carles Monguilod- es van quedar sense declaracions.

La versió que va oferir dels fets diferia completament de la manifestada en el seu dia per l'altre acusat. No va admetre haver matat Ana María Martos i va negar que ?hagués obligat l'altre implicat en el cas a desfer-se del cadàver enterrant-lo dins un bidó.

Segons que va explicar, el dia dels fets es van trobar a l'estació de Blanes els dos acusats i la víctima. Els tres van anar a casa de Tarraguel perquè volia encendre els llums i la tarotista assegura que va aprofitar per anar al lavabo, deixant Ana María Martos sola dins el cotxe. Quan va tornar, la va veure amb una xeringa clavada al pit i li va entrar pànic, motiu pel qual va decidir marxar agafant un autobús fins a l'estació de Blanes i d'allà un tren fins a Vilassar de Mar.

La imputada afirma que tenia molta amistat amb la víctima però que va ser la por la que va fer-la fugir d'allà sense haver trucat a emergències. D'aquesta manera, carrega sobre Tarraguel l'ocultació del cadàver i aprofita per dir que ell li ho va comentar sense que ella s'ho cregués mai. Tanmateix, reconeix que des d'aleshores han perdut el contacte.

El jutge instructor no es creu la versió de la tarotista i li atribueix la responsabilitat del crim i l'ocultació del cadàver. En primer lloc, perquè les trucades anònimes procedents de l'Argentina informaven sobre la ubicació del cos i els responsables de la mort. Versió que també ha ?estat corroborada per un testimoni protegit. A més, la declaració de l'altre acusat li dóna un rol ?preponderant i les entrades i escorcolls realitzats en dues finques de Lloret l'11 de juliol de 2013 li van en contra. També perquè dins el bidó no apareix la xeringa que ella esmenta en la seva declaració. El comunicant anònim i el testimoni protegit donaven a entendre que la Kuike va matar la dona i, amb la col·laboració de Tarraguel, la va enterrar en una de les seves parcel·les.

En la seva declaració policial, Tarraguel va indicar que en baixar al garatge de casa seva va veure la víctima al terra, enmig d'un bassal de sang al costat de la porta, i a la tarotista asseguda allà. Va declarar que l'endemà van posar el cos dins un bidó metà·lic, el van omplir de ciment, i el van enterrar.

El motiu del crim no ha estat esclarit però se sospita que la tarotista, amb l'ajuda del seu fill -Diego Ismael Felipoff-, hauria estafat i robat a la víctima aprofitant la depressió que patia.