L'Ajuntament d'Anglès va aprovar el passat 13 de febrerles bases d'un concurs d'idees com a avantprojecte per dissenyar un edifici destinat a residència assistida i a habitatges tutelats al municipi.

Fins el passat divendres, més de 16 arquitectes ja han passat per l'Ajuntament (alguns en grup i d'altres individualment) per rebre o buscar informació que els ajudi a presentar una idea per al concurs. Segons el consistori, alguns fins i tot voldrien fer el projecte com a treball final de carrera. Sobre la procedència dels interessats, la majoria són de la demarcació de Girona, però també de Barcelona, Tarragona, el Regne Unit i França.

L'Ajuntament disposa d'uns terrenys a la zona del barri de Cuc (al costat mateix del Centre de Dia, del pavelló poliesportiu o el camp de futbol) on vol ubicar-hi un futur centre geriàtric de 78 places, de les quals 70 serien destinades a residència i 8 a habitatges tutelats. La setmana passada va obrir el concurs d'idees que és anònim i obert a qualsevol arquitecte legalment capacitat i hi poden participar a títol individual o en equip.

Els treballs s'han de presentar al consistori abans de les dues de la tarda del pròxim 16 de març i en un període de 10 dies hi haurà la resolució. El premi són 3.000 euros.

El jurat estarà format per l'alcalde, un arquitecte, un professional del camp sociosanitari, la presidenta de la llar de jubilats l'Amistat i la directora del centre de dia. L'Ajuntament podrà decidir si fer o no l'avantprojecte guanyador i també s'exposaran els treballs.

De fet, la intenció del consistori és portar la idea guanyadora fins a la Generalitat, que és la que hauria de finançar el projecte.

D'aquesta manera, el concurs busca propostes "coherentment encaixades en l'entorn urbanístic del solar, amb una optimització de costos, qualitat funcional i arquitectònic" i la "implantació de mesures mediambientals que fomentin el respecte per l'entorn".

La proposta que es pot presentar ha de respondre a un centre geriàtric de 70 places per a residència i 8 per a habitatges tutelats i ha de disposar de tots els serveis comuns necessaris, tenint en compte al costat hi ha el centre de dia, que "es pot integrar en l'oferta de serveis", afegeixen les bases.