L'Ajuntament de Lloret de Mar ha tret a licitació la compra d'un projector digital i sistema de so per fer cinema al teatre de Can Saragossa. L'objectiu és complementar l'oferta de teatre amb sessions regulars de cinema sobretot durant l'estiu, segons va avançar ahir el regidor de Cultura, Arseni Frigola.

El consistori va publicar la licitació aquest passat dilluns. Serà mitjançant el procediment negociat amb publicitat per adjudicar el contracte administratiu de subministrament i instal·lació de maquinària per a projeccions cinematogràfiques al teatre de Lloret. El preu base de licitació és de 70.000 euros (IVA a part) i el termini per presentar les propostes acaba el pròxim dia 18 d'abril.

Segons el plec de clàusules, el sistema de projecció digital ha de ser 2K (resolució de 2048x1080) en 2D i amb un complet sistema acústic cinematogràfic Dolby Digital Surround EX, a més d'un servidor de cinema digital. L'empresa ofertant també ha de disposar d'un servei centralitzat amb monitorització i assistència tècnica amb connexió ADSL entre el centre de treball de l'empresa i el projector. L'empresa ha de disposar d'assistència tècnica telefònica 24 hores del dia en cas d'avaria.

A més, durant el període de garantia (que serà d'un mínim de dos anys), l'empresa que guanyi el concurs haurà de realitzar una visita anual de manteniment preventiu del sistema, amb revisió i actualització del programari, així com un repàs en general, segons especifica el plec de clàusules.

En el cost total hi ha inclòs el projecte tècnic d'instal·lacions, transport de materials, instal·lació i posada en marxa dels materials i el curs de formació al personal.

Finalment, el termini màxim per subministrar i instal·lar tot el material serà d'un mes a partir de la data de signatura del contracte.

Una oferta combinada

El Teatre de Can Saragossa serà una sala completament equipada per projectar pel·lícules digitals com en qualsevol altre cinema. Segons va explicar el regidor de Cultura, la intenció és combinar l'actual oferta d'arts escèniques amb l'exhibició de pel·lícules de cinema.

De fet, les sessions de Teatre tenen lloc bàsicament a l'hivern i, durant l'estiu, el teatre queda "orfe" d'activitats. D'aquesta manera, relata Frigola, amb la incorporació del cinema es pretén dotar el municipi d'una nova oferta d'activitat per atraure nou públic i potenciar, per exemple, les sessions infantils.

En paral·lel, l'Ajuntament ja està preparant el plec de clàusules d'un segon contracte que servirà per escollir l'empresa que passaria a explotar i gestionar el nou servei de cinema. Segons el regidor de Cultura, la intenció és tenir-lo acabat quan abans per poder treure'l també a licitació per poder posar en funcionament l'oferta de cinema abans d'aquest estiu. Actualment el consistori treballa per definir els dies de la setmana que es podria oferir cinema (amb pel·licules del moment) tenint en compte les representacions teatrals i fer compatible ambdues ofertes.

La idea de projectar cinema al teatre va renéixer fa un any després del tancament dels cinemes Lauren de Blanes que deixava la Selva Marítima orfe de pel·lícules. El consistori es va plantejar recuperar el vell projector, Al final l'empresa Ocine es va quedar els antics Lauren de Blanes però Lloret ha tirat endavant -amb la incorporació d'un projector digital- per oferir una demanda de cinema que, de fet, ja era històrica. En el seu moment, quan es va construir el teatre, el Cineclub Adler de Lloret ja va denunciar que el teatre no tenia projector. El consistori va esgrimir llavors problemes pressupostaris.