L'Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat un contracte d'arrendament amb un particular per llogar dos nous locals destinats a acollir el Banc dels Aliments. Fins ara, el consistori tenia subscrit un altre contracte amb un segon particular que finalitzava el 14 de juny d'aquest any però un informe de Benestar i Família posava de manifest la necessitat de llogar un nou local més gran per poder dur a terme el programa de "Centre de Distribució d'Aliments (CDA)" en col·laboració amb l'entitat Càritas, entre altres agents.

D'aquesta manera, s'ha convingut lloguer dos locals ubicats al xamfrà dels carrers Aiguaviva 18-22 de Lloret per destinar-los temporalment com a CDA. Els locals estan situats en una planta baixa i tenen una superfície útil de 90,75 metres quadrats (m2) cadascun. Els locals, segons la Directora de Benestar i Família, en un informe del passat 19 de març, un cop sondejat el mercat immobiliari, són els únics que s'adeqüen a les necessitats per acollir un CDA.

Segons l'acord de la Junta de Govern Local del passat 23 de març, el particular s'ha compromès a efectuar unes obres d'adequació. La durada del contracte serà d'un any, a contar des del 15 de juny pròxim, prorrogable per períodes successius d'any a any, fins a un màxim de quatre anys en total, si cap de les dues parts comunica a l'altre la seva intenció de rescindir-lo com a mínim amb un mes d'antelació a la finalització de cadascun dels períodes.

El preu del lloguer serà de 850 euros mensuals (IVA a part) per tots dos locals. La vigència i signatura del contracte va condicionada a les obres d'adequació.

Carn i peix per als més necessitats

D'altra banda, la Juna de Govern del 23 de març també va aprovar el nou conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, Càritas i l'associació de concessionaris del mercat municipal per desenvolupar el projecte del CDA. En concret, la intenció és garantir a les famílies el producte fresc com la carn i el peix. Aquest complement es va iniciar el 2013 i ara s'ha decidit realitzar un nou conveni d'un any prorrogable a quatre. L'Ajuntament hi destinarà 70.000 euros.