Els treballs per començar a arranjar el camí de ronda al tram de cala Bona a Blanes (oficialment cala Sant Francesc) s'iniciaran en les pròximes setmanes. Es tractarà, però, d'una primera fase, que se centrarà bàsicament a canviar la xarxa de sanejament -el clavegueram- i a anivellar el camí amb una capa de ciment. Aquestes ?obres hauran d'acabar abans de l'estiu, ha confirmat l'Ajuntament.

Deixaran així la zona preparada per a una segona fase del projecte, que encara està en redacció i que no té data de licitació i que consistirà a instal·lar nova il·luminació, millorar els accessos i les rampes, posar dutxes i lavabos o canviar el ferm, entre altres.

Els 700.000 euros que la concessionària del bar de la cala Sant Francesc va pagar a l'Ajuntament en concepte de cànon s'invertiran en diferents projectes turístics del municipi, i una bona part se l'emporta aquesta cala i el seu entorn. En aquest sentit, la previsió és destinar al voltant de 200.000 euros al camí de ronda i voltants.

El camí de ronda és inaccessible a banda i banda de Cala Bona pel seu mal estat i és competència de l'Estat. L'actuació del consistori se centrarà en la part central. La primera fase costarà uns 80.000 euros i anirà a càrrec d'Aigües de Blanes com a inversió per canviar la xarxa de clavegueram i deixar el terra anivellat per deixar preparat el camí per a la segona part de les obres. Aquesta segona fase, segons el consistori, està en procés de redacció del projecte, s'hi preveuen invertir uns 200.000 euros i, aquests sí, sortiran del cànon de la concessió del bar de la cala.

Mentre els primers treballs acabaran abans de l'estiu, per a la segona fase encara no hi ha cap calendari. En tot cas, mentre durin les obres de la segona part, la Generalitat donarà a Blanes la concessió temporal d'aquest tram.

En paral·lel, l'Ajuntament de Blanes ja va aprovar destinar 37.000 euros més del cànon del bar de la cala a reformar el mòdul de primers auxilis de la Cala. En aquesta zona també es destinen 105.000 euros per netejar les pintades del castell de Sant Joan, canviar la il·luminació i posar una tanca d'accés. Altres projectes amb els diners de la concessió seran fer un camí a la vora del riu Tordera, enjardinar el passeig de s'Abanell i una part del passeig de Catalunya, entre altres actuacions previstes.