El tradicional Aplec del Vilar que marca el final dels actes de la Setmana Santa a Blanes, on ahir era festa local, tenia com a novetat unes millores en seguretat per evitar el robatori de la verge del Vilar. L'objectiu és que aquest lloc de culte pugui estar obert cada dia.

La imatge no té valor econòmic quantificable, ja que no està feta de cap material valuós, però sí valor sentimental per als blanencs, gent de la comarca i devots de la Verge.

La Policia Local i els Mossos van advertir a l'Obreria del Vilar sobre els robatoris en santuaris similars. Així, es va decidir instal·lar un vidre blindat de seguretat en el finestral que hi ha sobre l'altar, on hi ha el cambril on es guarda la imatge de la verge. A més, les portes que donen pas a les escales per accedir al cambril del primer pis tenen ara un sistema de tancament i reixes a tots dos costats de l'accés directe a l'interior del recinte on hi ha la imatge de la Verge del Vilar.

A partir d'ara no es podrà accedir al primer pis per venerar la verge, llevat que sigui un dia de celebració assenyalat o si algun grup ho demana amb antelació a l'Obreria, institució que té cura del manteniment del santuari. En canvi, la imatge de la verge seguirà sent visible des de l'interior de l'ermita. El cost ha anat a càrrec, en part, d'un devot. Una altra part l'ha aportat l'empresa d'aluminis que ha fet la instal·lació, Montal S.A., realitzant de franc part dels treballs.

En paral·lel, el bon temps va presidir ahir la jornada de l'Aplec a l'esplanada del santuari on nombroses persones van passar part del dia a l'aire lliure. La tradició de l'Aplec es remunta al S. XVII i com a acte central es va celebrar una missa encapçalada pels membres de l'Obreria i d'una representació de l'Ajuntament. També hi van participar caps i comandaments de les forces de seguretat i d'emergència. Després d'un dinar de germanor, es va resar un rosari i una novena a l'ermita i es va fer una audició de sardanes amb la cobla del Col·legi Santa Maria.