Els 600 bloguers de viatges de 39 països que participen des d'avui i fins dissabte a Lloret al congrés TBEX Costa Brava Catalunya generaran més de 400 milions d'impressions en mitjans digitals, segons el pla de monitoratge i les eines per mesurar el retorn i l'impacte. En aquest congrés s'oferiran fins a 47 programes de descoberta de les destinacions catalanes.

L'Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació i Lloret Turisme són els impulsors, amb New Media Expo (empresa nord-americana encarregada de l'organització del TBEX), de l'edició europea d'aquest congrés mundial. Enguany es compta també amb la col·laboració dels patronats de turisme de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre i la Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona, consells comarcals i municipis gironins, així com 722 empreses privades del sector turístic català.

Ahir va tenir lloc a Girona la presentació del congrés, la programació d'activitats complementària i la previsió dels impactes a internet amb la presència del director general del Patronat de Turisme gironí, Ramon Ramos, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, el regidor de turisme de Lloret, Jordi Orobitg, i el conseller delegat de New Media Expo i TBEX, Rick Calvert.

Durant tres dies, els bloguers, escriptors i creadors de continguts a les xarxes socials de l'àmbit dels viatges, dels més influents del món, es reuneixen a Lloret a l'Evenia Olympic Resort, per participar a les conferències especialitzades , en l'intercanvi d'experiències del TBEX i en els programes per donar a conèixer la destinació.

A banda, del 4 i al 10 de maig, s'han organitzat 22 programes per descobrir al territori, dirigits a 176 blocaires que es faran per diverses destinacions catalanes, en grups d'entre 8 i 12 persones. L'objectiu és que coneguin millor Catalunya per promocionar-la en els seus blocs i esdevinguin ambaixadors i prescriptors de la destinació entre els seus milers de seguidors.

A més, els bloguers que es quedin a la demarcació de Girona podran realitzar activitats com navegar per aigües de l'Empordà, practicar el cicloturisme i el senderisme als Pirineus de Girona, conèixer la tradició marinera de les viles gironines, o visitar les Destinacions de Turisme Familiar de la Costa Brava, entre d'altres.

El dia abans, 412 congressistes han participat en les excursions d'una jornada que s'han organitzat a Lloret i Barcelona. També s'han organitzat tres "photowalks", dos a Lloret de Mar i un a Girona, per donar a conèixer aquestes destinacions mitjançant els principals usuaris de xarxes socials amb contingut visual com poden ser Instagram o Pinterest.