Aquests dies de campanya, des dels cartells de CiU ens conviden que "projectem" el futur de la vila de Blanes. Des del PP, que la "despertem". Els joves de la CUP ens demanen que "capgirem" les coses. La gent d'ICV volen que "recuperem" Blanes. El PSC ha canviat el "remuntarem" de les eleccions de fa 4 anys, per un "volem" (fer) aparentment més contundent. ERC, per seduir els electors, utilitza un eclèctic "fem" (ho). La gent d'una nova agrupació, darrere la qual hi ha l'alè de Podem, ens conviden que "bateguem" per Blanes. I en el cas de C's i PDB, el verb i temps (verbal) que resumeixen l'essència de les seves propostes en campanya, no em queda massa clar ni definit.

Deixant de banda la força i/o idoneïtat de cadascun dels esmentats, sincerament, ni m'agraden massa els verbs ni els temps utilitzats: una nebulosa barreja de present, de subjuntiu i/o d'imperatiu. El PP utilitza, també, tres verbs (treballar, construir, fer...) en un poètic infinitiu.

Personalment m'hauria agradat trobar un partit que, sense embuts ni complexos, hagués utilitzat com a lema de campanya el verb sacsejar. I que no el conjugués ni en present de subjuntiu ni en imperatiu, ni en infinitiu. Uns temps verbals que, com ja he dit, em fan la impressió que no expressen amb prou claredat i rotunditat el que estan decidits, disposats a fer i a intentar. Uns temps verbals que comprometen d'una manera vaga i genèrica tothom, sense comprometre realment res ni ningú.

Sí! M'hauria agradat descobrir que almenys un partit conjuga el verb sacsejar (o algun molt similar) en primera persona del plural del futur simple: sacsejarem! (no confondre amb saquejarem). I que tot seguit aportés alguns aclariments, també en futur simple, explicant com ho faran. Treballarem molt i molt. Hi posarem molta imaginació, intel·ligència i creativitat. Evitarem fer demagògia i clientelisme. Consensuarem amb totes les altres forces unes línies mestres de futur. Buscarem fórmules i recursos allà on sigui, per sortir de l'estancament dels últims anys sense endeutar-nos més, etc. Blanes ho necessita tant!