Un veí de Santa Coloma de Farners (Selva) ha estat detingut després de trobar-li a casa seva més de cent armes que guardava sense la documentació reglamentària, segons informa avui la Guàrdia Civil.

Inicialment, els agents van aturar un vehicle el passat 10 de maig a la Jonquera (Alt Empordà) quan entrava a Espanya procedent de França i, al seu interior, van trobar un fusell d'avantcàrrega, caixes amb cartutxos de diferents calibres i un sabre de noranta centímetres de full.

Davant la falta de documentació i la possibilitat que aquesta persona, de mitjana edat i nacionalitat espanyola, guardés més armes al seu habitatge, la Guàrdia Civil va sol·licitar un registre domiciliari.

L'endemà, els agents van procedir al tràmit i, a la casa del detingut, van trobar 125 armes, de les quals menys de mitja dotzena disposaven del document identificatiu pertinent.

Entre el material hi ha trabucs, pistoles, mosquetons i escopetes de caça, així com matxets, ganivets i sabres de totes les mesures.

L'home està acusat d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i el jutjat de Santa Coloma de Farners, que va autoritzar el decomís, haurà de descobrir-ne la procedència i legalitat.