La 45 edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes ja té designades les empreses que participaran en l'edició que tindrà lloc del 23 al 26 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.

Enguany, hi participen tres empreses de l'Estat espanyol i una d'Itàlia escollides pels membres de la Comissió Tècnica del concurs. El dijous 23 de juliol, serà el torn de la Pirotècnia Valecea-Pir (País Basc); el divendres 24 de juliol participarà la Pirotècnia Fireworks Lieto (Itàlia); el dissabte 25 de juliol la Pirotècnia Accitana Maria Angustias (Granada) i el diumenge 26 de juliol la Pirotècnia Caballer FX-Global Focs (País Valencià).

Segons la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, "hem triat 4 pirotècniques amb un nivell de qualitat i professionalitat dignes pel Concurs Internacional de Focs, perquè continua sent un dels màxims atractius amb què compta el municipi i no podem decebre ni als blanencs i blanenques, experts en focs des de fa tants anys, ni als milers de visitants que durant aquests dies es desplaçaran fins a Blanes per gaudir-los", va afirmar. Els criteris de selecció, va relatar torres, han seguit les bases del concurs convidant la Pirotècnia Accitana Maria Angustias, "que és tota una garantia d'èxit perquè ha guanyat el Primer Premi en les dues anteriors edicions" També s'ha apostat "per una empresa jove que ja havia presentat la seva plica en anteriors ocasions, la basca Valecea-Pir. I per últim, per completar el programa, hem escollit dues empreses sòlidament consolidades com són la italiana Fireworks Lieto i la valenciana Caballer FX-Global, prou coneguda pel públic blanenc perquè ha participat en anys anteriors".

A banda, també s'han triat dues empreses de reserva, en cas que algunes hagin de renunciar a la seva participació. Així, s'ha reservat una empresa de Portugal, la Propyro Produtos Pirotécnicos, i una de valenciana, la Turís. La 45 edició del concurs ha rebut enguany 10 empreses interessades en participar. El certamen l'organitza l'Ajuntament i té un pressupost de 104.500 euros, el mateix que l'any passat. La major part a finançar la participació de les empreses que perceben 19.000 euros per venir i la resta als costos dels premis i obsequis que es lliuren, entre altres.