La policia local de Blanes va oferir ahir una xerrada informativa per fer prevenció sobre estafes i furts. Sota el títol «Nous temps, velles estafes: No et deixis enganyar!», la sessió es va fer al local social de l'associació de veïns Ca la Guidó.

Es tracta d'enganys per aconseguir efectiu a canvi de res. Per prevenir, l'Ajuntament va organitzar la xerrada, no perquè s'hagin detectat més estafes i furts, sinó perquè la mateixa associació de veïns es va interessar. Encapçalada pel caporal Miquel Àngel Recio i l'agent José Miguel Gallego, la sessió pretenia servir d'orientació.

Amb fragments de vídeo i retalls de diari, van explicar com actuar per evitar ser víctimes dels furts i estafes comuns:?des dels tril·lers fins a les estafes de la loteria, el tocomocho, l'estampeta, el natzaré o l'engany del desnonat. També de no tan conegudes, com la de la «taca», en què una persona s'acosta a la víctima i li taca la jaqueta o l'abric i després aprofiten per robar-li. Un altre engany molt estès és el de les vendes a domicili, o bé la dels falsos instal·ladors. Després d'un torn obert de preguntes, l'acte es va tancar repartint als assistents un resum amb les recomanacions que els van explicar.