L'empresa concessionària de la piscina municipal de Lloret, una UTE entre Sportise i Clece, va demanar al febrer la resolució del contracte a causa de les enormes pèrdues del primer any i la previsió que en els tres anys que els queden (fins al 2018) la piscina seguirà amb pèrdues. La junta de govern local va aprovar finalment, a principis d'aquest mes de maig, resoldre la concessió i demanar a l'empresa, que gestiona l'equipament sota el nom d'Aqua&Sports, que segueixi prestant el servei en les mateixes condicions fins que l'Ajuntament liciti i adjudiqui un nou contracte o fins que n'assumeixi la gestió municipal. Tot plegat té lloc quan fa prop d'un any i mig que es va inaugurar la piscina.

El contracte amb l'empresa es va signar el 28 d'octubre de 2013 i el còmput del termini de durada es va iniciar el 28 de gener de 2014. La concessió era per a quatre anys i, per tant, finalitzava a principis de 2018. Tot i això, el balanç del primer any ha estat desastrós, amb unes pèrdues de 512.431 euros (sense comptar l'amortització tècnica), segons relata en l'exposició de fets l'acord de la junta de govern local. Les pèrdues han estat més de l'esperat, ja que, en la seva oferta, la UTE va calcular que el dèficit en el primer any d'explotació de la piscina seria de 319.015 euros. I no només això, sinó que en l'escrit presentat a l'Ajuntament el 2 de febrer de 2015, on demana la resolució de contracte, la UTE admet que tampoc es podran complir les previsions inicials per als altres tres anys de contracte.

En concret, inicialment, a banda de les pèrdues de 319.015 euros del primer any, la concessionària calculava que a partir del segon any els resultats serien favorables: 98.182 euros el primer any, 574.093 euros el tercer i 874.274 euros el quart i últim any. Amb els resultats reals del primer any de gestió, l'empresa ha ajustat la tendència i ara, en tots, preveuen resultats negatius amb pèrdues de 359.649 euros el segon any, 320.330 euros el tercer i 282.882 el quart any.

Per això, en la sol·licitud per resoldre el contracte, la UTE al·lega una causa prevista en un article de la llei de contractes del sector públic ("impossibilitat d'executar la prestació en els termes inicialment pactats"). Argumenten que no poden executar la prestació del servei a causa del "fort ?desequilibri econòmic" i a partir d'aquí relaten les xifres de balanç i la previsió dels següents anys. Una tendència negativa que "no pot corregir-se via modificació contractual", explica l'acord de la junta de govern, de manera que "no és legalment viable plantejar una modificació contractual amb la finalitat de restablir l'equilibri econòmic del contracte", prossegueix.

Els serveis jurídics i econòmics de l'Ajuntament van estudiar la sol·licitud de l'empresa. Els van requerir en diverses ocasions més documentació de balanç, comptes reals, estudis econòmics, una auditoria externa de l'exercici 2014.

Atesos tots els requeriments i comprovat que concorria la causa de resolució en allò que preveu la llei, la junta de govern de Lloret va acordar el passat 11 de maig "resoldre el contracte" de gestió de la piscina municipal coberta de Lloret. Tot i això, "ordena" a la UTE que presti el servei en les mateixes condicions que l'ha vingut prestant fins ara "fins que o bé l'Ajuntament liciti, adjudiqui i formalitzi un nou contracte, o bé fins que s'assumeixi la gestió municipal del servei en qualsevol de les seves possibles modalitats".