El jutge acaba d'arxivar provisionalment el cas de la xarxa de proxenetes desarticulada el 2008 que s'havia instal·lat a Lloret i, des d'allà, prostituïa joves als vorals de la N-II entre Figueres i Vilademuls i a la C-35 entre Vidreres, Hostalric, Sant Celoni, Gualba i Sant Feliu de Buixalleu.

L'auto d'arxiu arriba després que l'advocat Enrique Pérez Palací, defensor dels presumptes responsables de la banda, sol·licités aquesta mesura i la fiscal del cas fes el mateix el passat 29 de maig.

La majoria dels membres d'aquesta presumpta xarxa -integrada per 13 persones- eren d'origen búlgar i després de practicades totes les diligències d'investigació, el ministeri públic va arribar a la conclusió que ni les vigilàncies, les intervencions telefòniques i efectes intervinguts als domicilis acreditaven que els 13 arrestats formessin un grup criminal dedicat a l'explotació sexual.

Respecte a les intervencions telefòniques, la fiscal considera que no proven l'existència d'un grup organitzat i que la freqüència de trucades es podria deure també als vincles familiars entre ells.

Els fets

Els Mossos d'Esquadra van realitzar un gran dispositiu per detenir els membres d'aquesta presumpta xarxa, als quals també relacionàvem amb el tiroteig en una benzinera de Vidreres, el 26 de febrer de 2008, arran d'una disputa territorial entre dues bandes de proxenetes.

La policia autonòmica considerava que el grup coaccionava les famílies de les prostitutes als seus països d'origen per evitar que denunciessin.