L'exregidor d'ERC a Lloret de Mar Eduard Colomer va reconèixer ahir que es va escalfar en el seu paper com a oposició quan va assegurar que hi havia «d'altres històries» més enllà de l'interès públic en les bonificacions que el llavors alcalde Xavier Crespo (CiU) va concedir a un suposat mafiós rus.

Ahir va prosseguir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)?el judici contra Crespo, acusat d'acceptar donacions del suposat mafiós rus Andrei Petrov a canvi d'afavorir-lo en projectes urbanístic. Anticorrupció considera «radicalment il·legal» l'acord aprovat l'abril del 2009 pel ple que va concedir una bonificació del 50% de la quota de l'impost sobre construccions en el seu projecte urbanístic a la plaça de toros.

Colomer, llavors regidor a l'oposició, va votar en contra de la concessió de la bonificació al·legant, segons l'acta del ple, que s'havia acordat aquesta mesura «no per l'interès públic, sinó per altres històries». En ser preguntat ahir al judici, l'exedil va ser evasiu i va dir que no recorda el context «exacte» de la seva intervenció, tot i reconèixer que el seu posicionament era únicament polític i que va actuar perquè es va escalfar en el seu paper d'oposició a l'alcalde.

«Si hagués tingut proves d'un tracte de favor, ho hauria denunciat», va subratllar. Per contra, l'actual portaveu del Millor, Marc Fuertes, que va ser qui va denunciar Crespo davant la Guàrdia Civil el 2011, va insistir davant el tribunal que aquesta bonificació del 50% no obeïa a l'«interès públic».

Fuertes va recordar que va denunciar en una revista suposades irregularitats en la gestió de Crespo, especialment el projecte de la plaça de toros, la rehabilitació d'un antic hotel i en el patrocini dels clubs esportius, on veia tracte de favor de l'alcalde a Petrov.

Davant el TSJC també va comparèixer com a testimoni un exempleat d'una agència de viatges a la qual Petrov comprava els bitllets per anar a Rússia, que ahir va reconèixer que el suposat mafiós li va demanar que facturés uns bitllets que va comprar per a Crespo i altres de l'equip municipal sense que ell sortís que havia pagat.

A banda, un dels propietaris de la immobiliària «Rosa d'Estiu» que va patrocinar durant dos anys l'equip de futbol, va reconèixer que el llavors regidor d'Urbanisme Josep Valls (CiU) -també imputat i llavors presidia el club- li va dir que no es preocupés per unes obres que feien a la localitat, on havia comprat un antic hotel per rehabilitar-lo i vendre'l com a pisos.

L'empresari, el fill del qual jugava a l'equip, va negar que Valls li donés tracte de favor en els seus negocis a canvi del patrocini esportiu -uns 45.000 euros en dos anys- tot i que sí que es va oferir per actuar en els tràmits administratius si tenia alguna dificultat.

El tresorer del club d'hoquei que presidia l'imputat Joan Perarnau, va dir que l'empresa de Petrov els va fer aportacions que anaven a despeses mensuals i no als directius ni a Crespo o Valls.