Les feines per instal·lar la nova torre de telefonia al turó del Pi d'Arbúcies avancen a bon ritme i ja s'ha començat a muntar l'estructura principal. La previsió és que a finals d'agost ja s'hagin retirat i traslladat les polèmiques antenes que hi ha actualment al centre d'Arbúcies, a la zona dels carrers Domènec Refart i carrer Pont.

El trasllat de les antenes de telefonia mòbil i la polèmica que els ha acompanyat es remunta al 2006. No va ser fins a l'any passat quan el consistori, després de superar les traves administratives, va fer la seva part adequant el ter?reny on havia d'anar instal·lada la nova torre de telecomunicacions, en una zona a 150 metres de la primera casa habitada, una distància que, recordava el consistori, triplica l'exigit respecte a centres sensibles.

Amb els terrenys condicionats, el maig passat les companyies telefòniques encarregades de les obres de la torre -que tindrà tres panells de cada una d'elles- van iniciar la fonamentació de la torre. Ara es troben en la fase d'instal·lació de l'estructura i finalment traslladaran les antenes amb la previsió d'acabar durant l'agost.