La dona que a mitjan juny va resultar tirotejada a la urbanització de Vallcanera, a Sils, i va acabar detinguda pels Mossos d'Esquadra ha tornat a la policia aquesta setmana però per denunciar que el seu agressor, que va quedar en llibertat amb càrrecs, l'ha intentat agredir de nou, aquesta vegada amb una tapa de claveguera.

Segons resa la seva denúnica, a dos quarts de nou del vespre de dimecres, la dona es trobava a la terrassa exterior del bar El Mesón de Vallcanera, on treballa, i va veure com l'home que uns dies abans havia intentat disparar-li va anar corrent cap a ella amb actitud agressiva. Per por del que pogués passar, ella es va refugiar a l'interior de l'establiment i va tancar amb clau.

En veure que no podia obrir la porta, l'home va anar a buscar la tapa d'una claveguera -sempre segons el manifestat per la dona a la denúncia- per colpejar-la. Dues persones que es trobaven al bar i van observar l'escena van poder aturar l'individu, que va fugir corrent quan la cambrera va trucar a emergències.

Aquesta situació, després de rebre un tret, encara la fa témer més per la seva vida "i pensa que tard o d'hora" aquest home acabarà per matar-la perquè, entre altres coses, és veí de la mateixa urbanització i li resulta molt fàcil localitzar-la.

Les circumstàncies del tiroteig de juny no van quedar massa clares perquè els implicats -agressor, víctima i dues persones més- no van fer massa esforços per declarar davant del jutge instructor. No obstant això, en la denúncia presentada aquesta setmana, la dona explica que coneix el seu agressor d'una relació laboral anterior perquè li havia fet de jardiner sis mesos abans però que va deixar de sol·licitar els seus serveis "pel baix rendiment laboral".

En declaracions a Diari de Girona, assegura que la discussió del juny que va acabar amb el tiroteig es deu al fet que ella va anar a reclamar a la parella del pistoler que li pagués les consumicions del bar que els havia estat fiant durant un temps i que pujaven uns 500 euros. La conversa va anar pujant de to i, després que li destrossessin el cotxe, l'home es va treure una pistola i li va descarregar un tret al braç dret. Segons la seva versió, la reclamació de l'import es devia al fet que havia de recuperar aquests diners abans de finalitzar el mes perquè sinó li descomptarien del seu salari.

El dia del tiroteig, la primera hipòtesi amb la qual treballaven els Mossos d'Esquadra de l'àrea d'investigació criminal és que es tractés d'unes desavinences relacionades amb el cultiu de marihuana perquè l'autor dels trets els havia explicat que va tenir problemes amb la víctima quan aquesta li va demanar que plantés marihuana i ell va negar-se a fer aquest tipus d'activitat.