L´ACA destina uns 180.000€ anuals a dues depuradores

L'Agència de l'Aigua signa un conveni pel qual el Consell n'assumeix la seva gestió

20.07.2015 | 15:07
La depuradora de Can Fornaca, a Riudarenes, dóna servei a mig miler de persones.
La depuradora de Can Fornaca, a Riudarenes, dóna servei a mig miler de persones.

L'Agència Catalana de l'Aigua i el Consell Comarcal de la Selva han signat recentment un conveni destinat a garantir el funcionament, finançament i explotació de dos sistemes de sanejament de la comarca, concretament els de Can Fornaca (terme municipal de Riudarenes) i Maçanet Residencial (terme municipal de Maçanet de la Selva). D'aquesta manera, ambdues depuradores queden incorporades al Pla de Sanejament de Catalunya. L'ACA, per tant, assumirà els costos d'explotació de les instal·lacions, quantificats aproximadament en uns 180.000 euros per any mentre que el Consell Comarcal de la Selva serà l'administració actuant, encarregada de la gestió d'aquest sistema de sanejament.

D'aquesta manera, el Consell passarà a gestionar un total de 13 sistemes de sanejament a la comarca que són, a més dels dos esmentats, Aiguaviva Parc, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sils-Vidreres, i Vilobí d'Onyar. En total a la comarca hi ha actualment 25 sistemes de sanejament en servei, que garanteixen el sanejament al 93% de la població de la comarca.

 El sistema de sanejament de Can Fornaca està format per una depuradora i els seus col·lectors en alta, a més d'una estació de bombament. La planta té una capacitat de tractament per a 500 metres cúbics al dia i disposa de pretractament, reactor biològic amb eliminació de nitrogen i decantació secundària. Els fangs resultants són deshidratats per centrifugació. L'EDAR va entrar en servei l'any 2010 i dóna servei als 550 habitants del nucli de Can Fornaca. Les aigües, ja tractades, es retornen al barranc de Can Maçaners, conca de la Tordera, ha concretat l'Agència Catalana de l'Aigua.

Pel que fa al sistema de sanejament de Maçanet Residencial, aquest está composat per una depuradora i col·lectors en alta. La planta té una capacitat de tractament per a 1.150 metres cúbics al dia (en temporada alta) i disposa de pretractament, reactor biològic amb eliminació de nitrogen i decantació secundària. Els fangs resultants són deshidratats per centrifugació. La depuradora va entrar en servei l'any 2011 i dóna servei als 2.000 habitants del nucli de la urbanització Maçanet Residencial Parc. L'aigua sanejada es retorna al rierol Martorell (conca de la Tordera).

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines.
A data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana, ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema