Els músics lloretencs Josep Soto i Jordi Torrens oferiran un concert avui al vespre al carrer Sant Pere de la vila. Es tracta de la segona actuació del cicle de concerts d'estiu que ha posat en marxa l'Associació Amics de la Música de Lloret i l'Associació de Comerciants amb un doble objectiu: d'una banda recollir diners per poder finançar la restauració de l'orgue de la parròquia de Sant Romà i, de l'altra, dinamitzar els carrers més comercials de la vila. El cicle porta per nom «Música per un tub! al carrer» i s'allarga fins al 17 de setembre.

En aquesta ocasió, els músics són Josep Soto i Jordi Torrens. El duet de guitarres oferirà un concert d'estàndards del jazz llatí. Josep Soto ha avançat que tocaran boleros, bossa nova, tangos i també temes propis, tot versionat en clau de jazz.

L'orgue lloretenc és un dels pocs que es va salvar durant la Guerra Civil. Construït l'any 1930, amb l'esclat de la Guerra Civil va estar a punt de ser destruït durant l'incendi i el saqueig de l'església parroquial, però gràcies a la intervenció d'alguns lloretencs es va salvar. L'orgue de la parròquia és d'estil post-romàntic i sonoritat simfònica. Consta de més de 1.400 tubs repartits dins el moble de dos cossos corresponent a cadascun dels tres teclats, dos de mans i un de peus. Al llarg de la seva història no ha patit cap transformació que alterés les seves característiques originals.

Amb el pas del temps, l'orgue s'ha deteriorat tant que el seu funcionament no és viable sense una restauració a fons. Cal fer-hi una intervenció acurada per recuperar-lo perquè té una maquinària altament complexa. Per aquest motiu, l'Associació Amics de la Música treballa per aconseguir diners que ajudin a finançar aquesta restauració.