L'Ajuntament de Maçanet de la Selva no tindrà cap llengua oficial. Aquest és un dels punts del pacte de govern que van signar Convergència i Unió, Acord per Maçanet i el Partit Popular. La proposta va sorgir d'AM i la justifica pel fet que l'idioma de l'administració de Maçanet no pugui ser un motiu de conflicte polític i social, ha explicat el cap de llista del partit independent i regidor d'Obres i Serveis, Josep Maria Ciurana. En virtut d'aquest acord de govern, Ciurana serà el batlle de Maçanet els dos darrers anys de mandat, a partir del 2017.

Ciurana ha exposat que l'Ajuntament tampoc té una llengua oficial i seguirà així d'acord amb el pacte de govern. La intencionalitat d'aquesta mesura, ha precisat el regidor d'Acord per Maçanet, és evitar que hi hagi alguna postura radical que imposi una llengua, ja sigui el català o el castellà, cosa que podria derivar en un conflicte. Josep Maria Ciurana ha explicat que la iniciativa va sorgir del seu mateix partit i que, dins del seu àmbit d'actuació municipal, «intentem veure les coses amb sentit comú».

La mesura va ser acceptada tant per Convergència i Unió com pel Partit Popular. El regidor d'aquest darrer partit, Fernando Maqueda, ha exposat que no hi té cap problema i que mai n'ha tingut per expressar-se en castellà a l'Ajuntament. A efectes pràctics, doncs, la mesura no ha de tenir cap conseqüència en el dia a dia de l'Ajuntament ja que la llengua vehicular de l'Administració local de Maçanet és el català i així ho seguira sent, ha deixat clar Josep Maria Ciurana.

El regidor independent ha manifestat que el mateix sentit té un dels altres punts de l'acord de govern: no es permetrà col·locar símbols polítics en edificis municipals o llocs públics, «a excepció del que determinin les lleis vigents o que hi hagi un acord plenari que ho autoritzi». En tot cas, si es permet la instal·lació d'aquests elements polítics, «haurà de incloure un límit de temps».

Un exemple d'això, ha concretat Ciurana, és la instal·lació de l'estelada a la rotonda de Maçanet. El regidor ha explicat que la seva col·locació la va aprovar el ple municipal per reclama al dret a decidir de Catalunya sobre la seva sobirania. I seguirà a la rotonda, ha afegit, un temps determinat, és a dir, fins que aquesta votació es dugui a terme.

Del pacte de govern, Ciurana ha destacat que també es conformen diferents comissions informatives per àrees, quan fins ara només hi havia l'obligatòria prèvia al ple. N'hi haurà d'Urbanisme; d'Obres i Serveis; Medi Ambient i Medi Naturla; Cultura Festes i Ensenyament; Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; Hisenda, i Benestar Social i Joventut.