Un conductor que va fugir sense ajudar un motorista després de tenir un accident el 2012 al camí Torre Marata de Maçanet de la Selva s'enfronta a un judici amb jurat popular. La investigació conclou que la culpa de l'accident no va ser de l'acusat sinó que la víctima va perdre el control de la moto i va caure envaint el carril contrari. L'acusat duia una furgoneta i no el va poder esquivar però va fugir deixant el motorista malferit, qui dos dies després va morir.

L'accident va tenir lloc cap a les set de la tarda del 23 de setembre del 2012. Segons l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, el motorista circulava pel camí quan va perdre el control del ciclomotor i va caure a la carretera envaint el carril contrari. Llavors, l'acusat, veí de Platja d'Aro de 61 anys, conduïa una furgoneta en direcció contrària, cap on hi havia el motorista i la moto a terra. «L'acusat, en visualitzar la persona al costat del ciclomotor a terra, va intentar evitar la col·lisió, però li va ser impossible i va acabar impactant contra ells», sosté el fiscal.

Després de l'impacte, el conductor va fugir. «Essent plenament conscient de la diferència d'envergadura entre el vehicle i la moto i, per tant, de la possible gravetat de les lesions de l'accidentat», indica l'acusació pública, que afegeix que ni tan sols «va comprovar el seu estat físic» ni «si hi havia alguna altra persona que el pogués ajudar en aquell moment». Una ambulància va traslladar la víctima a l'hospital Trueta de Girona, on va morir dos dies després.

Els Mossos van detenir Abdallah M. el M. després de trobar el seu vehicle abandonat en un ramal de la C-65, a la sortida de Santa Cristina d'Aro. La furgoneta tenia danys importats a la part frontal i als baixos. La investigació ha determinat que l'accident no va ser culpa seva però l'acusen d'un delicte d'omissió del deure de socors.

Ara es pot enfrontar a un jurat popular a l'Audiència de Girona excepte si reconeix els fets i la fiscalia i les parts poden arribar a un acord previ que eviti arribar a judici. El fiscal demana una pena de 18 mesos de presó, que ni tan sols hauria de complir si no té antecedents penals i li suspenen l'execució de la sentència.