ICV-EUiA proposa obres al clavegueram per evitar inundacions

La coalició a l'Ajuntament de Blanes entre una conjunt d'actuacions per resoldre els problemes que hi ha a la vila quan plou amb intensitat

20.08.2015 | 07:24

El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Blanes va presentar ahir al consistori un conjunt de propostes per evitar que es repeteixin les inundacions de punts claus de la circulació, amb el consegüent col·lapse circulatori, i de baixos i botigues causades per les pluges que van caure el passat cap de setmana a la vila. Les precipitacions van deixar prop de 80 litres per metre quadrat a la població i van generar incidents que s'han repetit els darrers anys cada cop que plou amb una certa intensitat, afirma la formació ecosocialista. El regidor Víctor Catalán, responsable de Territori i Sostenibilitat de la coalició, va presentar les diverses propostes per a què siguin incorporades en les properes campanyes de clavegueram i als pressupostos municipals per al proper exercici.

Per un costat, ICV-EUiA es proposa incloure obres de clavegueram i pluvials per resoldre les inundacions que es donen a la rotonda entre l'avinguda Europa i la carretera de Malgrat, on divendres i dissabte van quedar atrapats diversos vehicles. També demanen inversions similars a la rotonda de La Plantera (avinguda Catalunya amb avinguda Europa). Aquests dos punts són dins de la xarxa bàsica de circulació de Blanes i no poden quedar-se col·lapsades d'aigua cada cop que plou, sosté la coalició.

Planteja també l'obertura de nous pluvials que connectin al clavegueram el carrer Anselm Clavé, entre les interseccions amb el carrer Tordera i la rambla Joaquim Ruyra, que amb la reforma de la rambla ha quedat elevada i provoca la retenció d'aigua al final d'aquest carrer i que s'inundi tota la confluència al centre de Blanes.

A més, la formació ha proposat altres petites mesures, com l'adquisició d'una retroexcavadora per a les brigades municipals que permeti obrir les sortides de les rieres i pluvials a les platges o la neteja de rieres. També altres mesures preventives, com el tall del carrer Ample quan hi hagi avís de pluges intenses, ja que el pas de vehicles provoca onades que inunden els baixos i comerços d'aquest carrer.

Finalment, el grup municipal també planteja obrir una línia d'ajudes per cofinançar la instal·lació de bombes d'extracció d'aigua als aparcaments soterranis que estiguin per sota dels col·lectors de la xarxa municipal de clavegueram. Aquests soterranis s'inunden amb molta freqüència i obliguen a tenir una gran dotació de bombers mobilitzada per treure aigua dels baixos. Només dissabte passat, van caldre quatre camions de bombers per extreure aigua d'aparcaments i garatges, concreta la formació.

Per Víctor Catalán, aquestes inversions estan totalment justificades i fa anys que són sent necessàries: «Tenim un seguit d'incidents que es repeteixen de manera crònica cada cop que plou, i nosaltres creiem en la màxima que és millor prevenir que curar, i més quan ja hem tingut ensurts importants causats per les pluges».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema