L'Associació Cultural La focal de Blanes ha fet un balanç positiu de la sisena edició del cicle «Docus a la Fresca», que s'ha fet els divendres a la nit durant les darreres setmanes. L'entitat organitzadora calcula que entre les quatre sessions d'aquest 2015 hi han participat més de 500 espectadors, una xifra rècord en relació amb els anys anteriors, va informar ahir el consistori.

Divendres passat, en la darrera sessió, es va tractar sobre l'actual situació a la sanitat pública amb les retallades dels pressupostos i serveis, a través de la projecció del documental «Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida». La vetllada al Casal La Cooperativa -i no a l'aire lliure per la previsió de pluja- va comptar amb una bona presència de públic que va intercanviar impressions amb el productor executiu del documental, Josep Cabayol, i el representant del Comitè d'Empresa de l'Hospital Comarcal de Blanes, Edgar Felip. La seva presència responia a la invitació feta per l'organització tant al Comitè d'Empresa com a la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que finalment no va dur cap representant. Es tractava que el tema de fons de la sessió quedés centrat en l'actual situació que es viu a l'Hospital Comarcal, denunciada a finals de juliol pels mateixos treballadors.

Altres temes que es van tractar en aquesta darrera sessió va ser l'alimentació o els desnonaments.

La sisena edició de «Docus a la Fresca» es va encetar el 7 d'agost amb la projecció de La maleta de Marta per tractar el tema de la violència de gènere. Aquella va ser una vetllada molt especial, ja que es va comptar amb la presència de la seva protagonista, Marta Anguita, una dona que va aconse-guir sobreviure a l'intent frustrat del seu exmarit d'assassinar-la. Finalment, les altres dues sessions del cicle han tractat la gestió dels recursos naturals amb el documental Crudo Paraíso i la sostenibilitat del territori amb el vídeo Els límits de la Costa Brava.