27-S a la selva marítima

"En el meu entorn local més proper, ara per ara, un referèndum, probablement, hauria aportat més vots a les urnes del no que a les del sí"

13.10.2015 | 07:21
27-S a la selva marítima
27-S a la selva marítima

Un cop d'ull als resultats del passat 27 de setembre, ens permet copsar com a dos municipis d'un pes específic tan rellevant com són Lloret i Blanes, la opció independentista ha tingut un resultats inferiors als obtinguts a tota la comarca, a la demarcació de Girona i en el global de tota Catalunya. En el cas de Lloret, molt per sota.

El 38,69% de vots que Junts pel Sí i la CUP han sumat a Lloret queda ben lluny del 64,63% obtinguts a Girona (província) , del 62,33% que sumen a la Selva i, fins i tot, del 47,74% de Catalunya. A l'altra banda, la suma del vot no independentista, a Lloret, s'ha concretat en un 48,91%. A Blanes, el 40,32% de vots independentistes ha estat també per sota del que les dues formacions han obtingut a la comarca, a la província i a tot Catalunya. I el vot no independentista ha sumat un 42,97%.

Pel que fa a la Selva Marítima, només Tossa, també amb uns percentatges lleugerament inferiors als comarcals i provincials, ha votat inequívocament (un 58,50%) per l'opció sobiranista.

Atès que no sóc ni politòleg, ni expert en estadístiques, ni analista polític, ni res que se li assembli, potser es preguntin vostès per què m'he entretingut a sumar i restar una estona i exposar aquí les xifres obtingudes. Per palesar com Blanes i Lloret representen una excepció dins una demarcació tan independentista com és la gironina? Per constatar que sociològicament potser s'assemblen bastant a altres municipis del cinturó barceloní on, com per aquí, fa anys, van arribar nombrosos emigrants de l'Estat espanyol? Per retroalimentar l'angoixa que em provoquen els discursos, les dinàmiques i els tarannàs dels que divideixen els ciutadans entre "nosaltres i vosaltres", entre "els nostres" i "els vostres", entre els "d'aquí" i els "d'allà"? Senzillament, per pur esplai?

En tot cas m'ha servit per comprovar com en el meu entorn local més proper, ara per ara, un referèndum, probablement, hauria aportat més vots a les urnes del no que a les urnes del sí (UDC i CSQP, a banda). Per comprovar que caldrà, aquí i a molts llocs, que "els uns" hagin de canviar algunes dinàmiques i fer molta pedagogia si volen capgirar les estadístiques. O que, si "els altres", accepten, propicien i endeguen canvis suficients i profunds tinguin encara algunes opcions de fer innecessari un referèndum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Turisme de cementiris a Blanes

En el recinte s´hi troben des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust, passant per dos beats

Detenen un fugitiu a Lloret que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

Estava reclamat internacionalment i la Guàrdia Civil el va detenir després de trobar-ne rastre en...

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Ensurt a Lloret de Mar. Sobretot per a molts veïns i turistes que es trobaven a tocar la platja de...

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

L'Ajuntament manté suspesa la llicència d'activitats del Savoy fins que es resolguin totes les...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Enllaços recomanats: Premis cinema