Dos detinguts per una plantació de més de 3.900 plantes de marihuana a Vilablareix

En una altra actuació es van detenir tres homes més per cultivar marihuana en una finca rústica de la Selva Litoral

14.10.2015 | 13:29
Dos detinguts per una plantació de més de 3.900 plantes de marihuana a Vilablareix

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d´Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 7 d´octubre a Vilablareix (Gironès), dos homes de 41 i 57 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de l´Escala (Alt Empordà), com a presumpte autors d´un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric i anàlogues.

El dia 7 d´octubre, els Mossos van tenir coneixement que en una nau de la localitat de Vilablareix hi podria haver una plantació de marihuana. Seguidament, agents de la Unitat d´Investigació de Girona van anar a comprovar els fets.

Un cop al lloc, els mossos van localitzar un treballador de la nau i van constatar que des de la porta es sentia una forta olor a marihuana. El treballador va trucar al propietari de la nau, el qual es va presentar al lloc en pocs minuts.

El propietari juntament amb dos agents van fer comprovacions a l´interior de la nau. A la primera planta només hi havia estanteries amb diferents materials utilitzats habitualment per a la producció de marihuana.

En el pis superior van localitzar un cultiu de planter, esqueixos i plantes mare de marihuana. Hi havia un total de 54 plantes d´entre 90 a 100 centímetres i 3.880 esqueixos i planter d´entre 5 a 10 cm.

La policia van detenir els dos homes com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública, a més, com que la instal·lació elèctrica estava connectada a l´enllumenat públic, també se´ls va imputar un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, que no tenien antecedents, van quedar en llibertat i seran citats properament per tal de comparèixer davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Els Mossos d´Equadra detenen tres homes per cultivar marihuana en una finca rústica de la Selva Litoral

En una altra actuació, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d´Esquadra de la comissaria de Blanes – Selva Litoral van detenir el dia 1 d´octubre, a Blanes, tres homes de 26, 54 i 56 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, amb domicilis a Còrdova i Blanes respectivament, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

A finals del mes de setembre una patrulla de mossos va localitzar una finca rústica situada al barri de Ca l´Aguidó, on hi havia una gran plantació de marihuana.

El dia 1 d´octubre, mossos de la unitat d´investigació van anar al lloc i van comptabilitzar que a la fina hi havia unes 100 plantes de marihuana en estat de floració, a punt per recollir.

Quan els agents s´hi van aproximar van veure sortir cinc individus del mas. Dos d´ells van fugir cap a les muntanyes i els restants van sent interceptats i detinguts.

Inspeccionada la zona, els investigadors van trobar un hivernacle de petites dimensions amb plantes de marihuana al seu interior en estat de floració. Una caravana que feia funcions d´assecador amb moltes plantes a l´interior i material per al cultiu.

L´endemà, amb una ordre judicial d´entrada i perquisició al mas, els mossos van intervenir marihuana, una balança de precisió, diversos telèfons mòbils i rellotges dels quals s´investiga si poden ser de procedència il·lícita.

El pes total net de la marihuana intervinguda dins del mas era de 37 quilograms.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, dos d´ells sense antecedents, van passar el dia 6 d´octubre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema