L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Blanes va realitzar una enquesta als usuaris més habituals del Teatre perquè opinessin sobre la programació professional d'aquest equipament de cara als darrers mesos d'aquest 2015. La intenció, segons va explicar el regidor de l'àrea, Quim Torrecillas, era que «poguessin participar i ajudar-nos a triar els espectacles que inclouríem» per «elaborar una cartellera més participativa».

Segons va informar ahir l'Ajuntament, es va fer utilitzar la base de dades dels espectadores que s'han inscrit al Teatre al llarg dels anys demanant explícitament estar informades de la programació i les novetats. Després d'enviar l'enquesta a més d'un miler de persones, es va donar un temps de 30 dies perquè contestessin, i es van rebre un total de 219 respostes.

Se'ls demanava que valoressin entre 9 espectacles seleccionats per l'Ajuntament i si els anirien a veure, indicant quina de les tres possibilitats s'adequava als seus gustos i preferències: Probablement Si; Potser; i Probablement No.

Les respostes van sorprendre. Segons el cap de l'àrea, Pere Box, «hi havia espectacles que pensava que la gent no triaria perquè, tot i ser de molta qualitat, no són gens populars, i en canvi d'altres que són més "mediàtics" i, per contra, no els han valorat tant bé». Per aquest motiu, Box va qualificar l'exercici de molt interessant i revelador.

Finalment, un cop valorades totes les enquestes, de les nou propostes formulades se n'han inclòs tres a la programació professional: El Llarg dinar de Nadal, que va rebre un 69% de respostes positives; l'Alè de la Vida, amb un 65%; i L'adulador, amb un 70%. Les altres 6 propostes que es van posar a votació van ser Mares i Filles; Vània; El Bon Lladre; Ruz-Bárcenas; Tortugues: la desacceleració de les partícules; i l'espectacle musical Gemma Humet en concert.