El rebut de l´IBI a Lloret pujarà prop d´un 8% el 2016

Les famílies nombroses i activitats de nova creació tindran, sota certs requisits, un descompte del 50%

26.10.2015 | 07:14

L'Ajuntament de Lloret de Mar aprovarà en el ple de dilluns les ordenances fiscals per al 2016 que inclouen novetats. Entre elles, una bonificació del 50% a l'Impost de Bens Immobles (IBI) per a famílies nombroses que reuneixin certs requisits, així com per aquells immobles on es desenvolupin activitats econòmiques de nova creació d'especial interès municipal i on, entre altres, es contractin amb caràcter indefinit 4 treballadors.

Fora de les bonificacions, els veïns del municipi veuran incrementat el seu rebut de l'IBI. La proposta encara s'està negociant a la baixa però els contribuents notaran un augment al voltant del 8%.

Segons expliquen des del consistori, la pujada bé des de l'Estat. L'última revisió cadastral data del 1989 i cal una revalorització. El govern estatal proposa que s'hi acollin i caldria apujar l'IBI un 11%. Si Lloret no s'hi acollís, l'Estat ho faria durant l'any vinent i deixarien de pagar a la vila part dels impostos que pertocarien. A això cal sumar-hi que des del 2012 l'Estat ja imposava un recàrrec del 10% a l'IBI per ajudar als consistoris a augmentar finançament. Per al 2016, aquest recàrrec no és obligatori.

Lloret necessitarà el 2016 més ingressos. Entre altres, s'ha estrenat la comissaria i s'ha d'assumir la gestió de la piscina (de fet es crearà una plaça de director). A més d'impostos, caldran mesures com millorar la gestió municipal.

Sobre l'IBI, Lloret mantindrà el 10% del recàrrec que ja no és obligatori, de manera que els veïns no haurien de notar cap augment al rebut, però cal pujar un altre 11% per la revalorització del cadastre, però l'equip de govern ho vol corregir a la baixa per no carregar en excés. Així, el ple rebaixarà el tipus de gravamen que fixa el consistori. Actualment és del 0,795% i es vol rebaixar-lo al 0,78%, tot i que s'està negociant fins al 0,77%. En tot cas, seria una disminució al voltant del 3%. Si es resta a l'11%?que s'haurà d'apujar per l'Estat, al final els veïns notarien un augment del rebut de l'IBI al voltant del 8%.

Sobre bonificacions, s'aplicarà un descompte del 50% de la quota íntegra de l'impost a les famílies nombroses sempre i quan l'immoble sigui l'habitatge habitual i el valor cadastral del mateix, dividit pel nombre d'integrants de la unitat familiar del subjecte passiu, sigui inferior a 8.800 euros. (Ara la bonificació era de 60 euros).

Gaudiran de la mateixa bonificació del 50% les noves activitats econòmiques d'interès per la vila sempre que, entre altres, contractin 4 treballadors indefinits. A més, gaudiran un 50% de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)? quan contractin 12 indefinits. També es bonificarà un 50% de l'IBI?als que instal·lin sistemes per aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

El ple també aprovarà dilluns les noves taxes i preus públics amb canvis com als aparcaments, bonificacions a la llar d'infants a partir del segon germà o els preus fixats per a la piscina municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Obren la brossa als veïns de set municipis per identificar i multar qui no recicla bé

El Consell Comarcal de la Selva està inspeccionant les bosses d'escombraries dels veïns de set...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema