L'Ajuntament de Lloret de Mar aprovarà en el ple de dilluns les ordenances fiscals per al 2016 que inclouen novetats. Entre elles, una bonificació del 50% a l'Impost de Bens Immobles (IBI) per a famílies nombroses que reuneixin certs requisits, així com per aquells immobles on es desenvolupin activitats econòmiques de nova creació d'especial interès municipal i on, entre altres, es contractin amb caràcter indefinit 4 treballadors.

Fora de les bonificacions, els veïns del municipi veuran incrementat el seu rebut de l'IBI. La proposta encara s'està negociant a la baixa però els contribuents notaran un augment al voltant del 8%.

Segons expliquen des del consistori, la pujada bé des de l'Estat. L'última revisió cadastral data del 1989 i cal una revalorització. El govern estatal proposa que s'hi acollin i caldria apujar l'IBI un 11%. Si Lloret no s'hi acollís, l'Estat ho faria durant l'any vinent i deixarien de pagar a la vila part dels impostos que pertocarien. A això cal sumar-hi que des del 2012 l'Estat ja imposava un recàrrec del 10% a l'IBI per ajudar als consistoris a augmentar finançament. Per al 2016, aquest recàrrec no és obligatori.

Lloret necessitarà el 2016 més ingressos. Entre altres, s'ha estrenat la comissaria i s'ha d'assumir la gestió de la piscina (de fet es crearà una plaça de director). A més d'impostos, caldran mesures com millorar la gestió municipal.

Sobre l'IBI, Lloret mantindrà el 10% del recàrrec que ja no és obligatori, de manera que els veïns no haurien de notar cap augment al rebut, però cal pujar un altre 11% per la revalorització del cadastre, però l'equip de govern ho vol corregir a la baixa per no carregar en excés. Així, el ple rebaixarà el tipus de gravamen que fixa el consistori. Actualment és del 0,795% i es vol rebaixar-lo al 0,78%, tot i que s'està negociant fins al 0,77%. En tot cas, seria una disminució al voltant del 3%. Si es resta a l'11%?que s'haurà d'apujar per l'Estat, al final els veïns notarien un augment del rebut de l'IBI al voltant del 8%.

Sobre bonificacions, s'aplicarà un descompte del 50% de la quota íntegra de l'impost a les famílies nombroses sempre i quan l'immoble sigui l'habitatge habitual i el valor cadastral del mateix, dividit pel nombre d'integrants de la unitat familiar del subjecte passiu, sigui inferior a 8.800 euros. (Ara la bonificació era de 60 euros).

Gaudiran de la mateixa bonificació del 50% les noves activitats econòmiques d'interès per la vila sempre que, entre altres, contractin 4 treballadors indefinits. A més, gaudiran un 50% de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)? quan contractin 12 indefinits. També es bonificarà un 50% de l'IBI?als que instal·lin sistemes per aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

El ple també aprovarà dilluns les noves taxes i preus públics amb canvis com als aparcaments, bonificacions a la llar d'infants a partir del segon germà o els preus fixats per a la piscina municipal.