Més de 30.000 persones han omplert els carrers de Santa Coloma de Farners aquest cap de setmana amb motiu de la 34a edició de la Festa de la Ratafia, que va començar dijous. Tant la Confraria de la Ratafia com l'Ajuntament de Santa Coloma han coincidit a destacar la implicació de les entitats i les empreses locals en l'organització d'alguns dels actes que s'han celebrat a la capital de la Selva.

«Valorem molt positivament la gran afluència de públic que hem tingut, sobretot dissabte», destaca Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia, que assenyala que les primeres estimacions situen per sobre de 30.000 els visitants que ha rebut Santa Coloma de Farners: «Aquestes xifres demostren que la Festa de la Ratafia es consolida», diu Amat.

El Ratafiàrium, a la plaça del Firal, va ser un dels principals punts d'atracció per als visitants durant el cap de setmana. El Jardí de la Ratafia, que s'ha incorporat aquest any, la plaça de la Pau i la Casa de la Paraula són altres dels escenaris que han acollit activitats relacionades amb festa.

El Concurs de la Ratafia va assolir un nou rècord de participació amb la presentació de 212 ratafies casolanes. El jurat, format per Josep Roca (Celler de Can Roca), Astrid Van Ginkel (Fitomón), Empar Moliner (periodista), Carme Picas (El Ginjoler) i Xavier Codina (Ratafia Russet), va escollir divendres l'elaborada per Ester Vendrell, de Centelles, com la millor d'aquest any, per davant de Dolors Plana, de Sarrià de Ter, i Anna Mateo, d'Amer. El premi a la millor ratafia local el va obtenir Josefina García. La decisió es va donar a conèixer durant el sopar popular, que va reunir unes 600 persones. Un cop acabat el sopar i el lliurament dels premis va tenir lloc la investidura dels nous confrares i també la del confrare d'honor, distinció que en aquesta edició ha recaigut en Josep Roca.

Dissabte es va presentar públicament el manifest per reivindicar les begudes espirituoses casolanes.