La ximpanzé Cheeta, una femella de 30 anys que va sobreviure a una fuga d'un zoo de Fuerteventura, on va ser ferida de bala, viatjarà aquest dijous a la Fundació Mona de Riudellots de la Selva, on s'havia iniciat una campanya per aconseguir aquest trasllat.

La Cheeta va ser adquirida il·legalment en els anys 80 amb un ximpanzé mascle per un propietari que els explotava quan eren cries. Les autoritats van retirar els ximpanzés a l'individu i els van deixar en dipòsit durant més de 28 anys al zoo Oasis Park, situat a la Lajita, que s'ha fet càrrec durant tots aquests anys de la manutenció.

El passat juliol hi va haver un desafortunat accident i una fuga i per motius de seguretat es va sacrificar dos dels tres ximpanzés que es trobaven a les instal·lacions. La Cheeta va sobreviure, tot i que s'ha quedat sola i, per això, se li ha buscat un nou lloc on viure per tenir una família. Després de comprovacions mèdiques, aquest dijous al matí sortirà en un vol directe a Madrid . Des d'allà i amb operaris de la Fundació Mona, la traslladaran finalment per carretera fins a Riudellots de la Selva.