L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i la directora de l'Àrea de Negoci de CaixaBank, Teresa Cosials, van signar dijous un conveni a través del qual l'Obra Social «la Caixa» ha donat més de 1.000 euros per a la compra de diferents electrodomèstics destinats al futur centre de dia per a persones sense sostre.

El centre, que preveu obrir a principis del 2016, vol ser un espai de trobada per a aquelles persones que viuen al carrer o en espais ?ina?dequats i que no disposen dels serveis més bàsics. El donatiu servirà per equipar el centre amb diferents electrodomèstics, com un rentavaixelles, una rentadora, l'assecadora i una cafetera, per donar un servei millor als futurs usuaris.

Segons la regidora de Benestar i Família, Mònica Cunill, el centre de dia per a transeünts «pretén atendre les necessitats més bàsiques i sobretot, establir vincles amb les persones sense sostre i poder millorar les seves condicions». A banda, va destacar que «no és el primer cop que l'Obra Social "la Caixa" col·labora amb l'Ajuntament» i va valorar positivament «que novament s'impliquin amb programes socials com aquest».

Segons recull l'emissora Nova Ràdio Lloret, a la vila hi ha una vuitantena de persones que viuen al carrer o a dins d'un habitatge però en condicions poc adequades.