El verb repensar segueix tenint en alguns municipis de la comarca un gran atractiu a l'hora de buscar i propiciar propostes de futur. I, més concretament, en alguns municipis costaners. Si no recordo malament, fa un temps, ICV de Blanes va endegar una campanya amb el lema "Repensem Blanes", que una de les formacions que es van presentar a les darreres municipals també va fer seu.

Fa unes setmanes ha estat l'Ajuntament de Lloret qui ha organitzat una jornada de reflexió i treball amb un lema similar: "Repensar Lloret". Ja ho veuen: repensar... un verb de moda! Aplegar 200 lloretencs durant tot un dia per treballar i aportar idees al disseny (global) del futur del seu municipi ha estat sens dubte, una iniciativa prou interessant. De la lectura de la notícia a les pàgines de Diari de Girona, però, m'ha sorprès el contradictori discurs d'un dels ponents convidats, el professor de Turisme de la UdG Jose Antonio Donaire, qui per una banda aconsellava dissoldre fronteres i rivalitats amb localitats pròximes, mentre per una altra parlava d'una de la creació d'una hipotètica "Àrea Metropolitana de Lloret" (?)

Sincerament, penso que el camí està més a prop de potenciar una subcomarca "Costa Brava-Selva Marítima" quines tres viles (a més del clima benigne i tantes coses destacables com tenen en comú) si, sumessin les seves potencialitats particulars en alguna mena de promoció conjunta podrien diluir alguns dels estigmes i tòpics també particulars que a vegades les devaluen.

Així, la suma de la capacitat i qualitat hostalera de Lloret i el seu cosmopolitisme, d'una Tossa i els seus entorns marítims amb les essències paisatgístiques més ben conservades que a la resta i d'una Blanes proveïdora de serveis diversos (sanitaris, lúdics) i de productes gastronòmics quilòmetre zero (horta i pesca) podrien esdevenir un bon reclam turístic.

Pensa vostè de veritat que la concreció i/o denominació d'una Àrea Metropolitana de Lloret seria un bon reclam turístic, Sr. Donaire? Ah... i que ajudaria a dissoldre fronteres i rivalitats amb localitats pròximes? Sincerament, no n'estic gens segur.