La CUP de Blanes ha presentat una moció al ple d'aquest dijous que demana destinar partides del pressupost de 2016 (que es votarà en el ple de desembre), perquè la ciutadania les pugui debatre i ratificar amb una consulta popular.

Segons va informar ahir la CUP, la moció també demana elaborar un reglament del pressupost participatiu que "garanteixi la consolidació d'aquest procés participatiu i permeti a partir de l'any següent la configuració d'uns pressupostos plenament participatius". Segons la proposta d'aquesta formació, l'elaboració del reglament "hauria de comptar necessàriament amb la participació de la ciutadania i del teixit associatiu local".

Al final de l'últim ple, la CUP va anunciar que presentaria una proposta oberta a tots els grups i ha rebut l'adhesió d'ICV-EUiA, els quals hi han fet aportacions puntuals, van assegurar. El regidor de la CUP Jaume Pujadas espera un àmpli suport, "ja que tots els grups hem expressat reiteradament la necessitat de la participació ciutadana en els afers municipals".

En paral·lel, el consistori anunciarà ben aviat la convocatòria de l'audiència pública on s'exposarà el pressupost i les ordenances.