L'ajuntament de Caldes de Malavella ingressarà l'any 2016, aproximadament 1.200.000 euros en concepte de l'ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres) que generaran diferents remodelacions i la construcció d'alguns nous habitatges al camp de golf de la PGA, ubicat al municipi. Un camp de golf que ha anat ampliant els seus recorreguts, ha anat augmentant el seu prestigi i ha acollit diferents competicions d'alt nivell, durant aquests últims anys. Un camp de golf que, allunyat de les típiques i tòpiques controvèrsies que acostumen a acompanyar aquest esport (malbaratament d'aigua, elitisme, etc) aporta, al municipi de Caldes, segurament, molts més beneficis que desavantatges. Un d'ells, sens dubte, cobrir gairebé el 15% del pressupost municipal del 2016 i poder destinar-lo a profitoses inversions pel municipi.

Si el golf i el camp de la PGA pot haver representat per a Caldes una espècie de cara, no massa ?lluny i a la nostra comarca, ens trobem amb la creu de la construcció, degradació i actual abandonament del Golf de l'Angel de Lloret. La que fa uns anys havia de ser una d'aquelles infraestructures que havia d'ajudar a projectar al món una imatge turística diferent de la de sol, platja, turisme d'espardenya i borratxera, s'ha convertit en un no res. En un espai semi-abandonat, degradat i descurat, que motoristes i "quakeros" aprofiten sovint, per desenvolupar la seva "tranquil·la" afició.

Portaria molt temps conèixer, relatar i interpretar el llarguíssim batibull d'interessos, encontres i desencontres de tot tipus que han portat el Golf de l'Angel a la situació actual. Res a veure amb la frase que, un dels responsables en els seus inicis, em va dir amb rotunditat i convicció: "en pocs mesos aconseguirem que cada setmana (estiu i hivern) un o dos vols xàrter amb aficionats procedents d'Escandinàvia, aterrin a l'aeroport de Girona per venir a jugar aquí". Que bé li hauria anat, també, al nostre ensopit aeroport que s'hagués complert el pronòstic!

Els aficionats al golf, després del breu experiment de l'Ecogolf a la deixalleria, disposen, però, encara a Lloret, d'una magnífica instal·lació: el Pitch and Putt Papalús. Que duri!