L'Ajuntament de Lloret de Mar ha multat a La Caixa i el BBVA per tenir pisos desocupats des de fa més de dos anys i no cedir-los a lloguer social. La multa que els ha imposat el consistori és de 24.000 i 12.000 euros, respectivament, segons informava ahir Nova Ràdio Lloret. Enric Bonmatí, membre de la PAH local, va exposar que aquest és un pas però que encara en fan falta. En aquest sentit, va manifesatr que és necessari que l'Ajuntament faci més pressió a les entitats bancàries perquè efectivament cedeixen els habitatges buits que tenen.

Bonmatí va detallar que d'acord amb les dades de l'Agència Catalana de l'Habitatge, a Lloret hi ha 219 pisos buits que són propietat d'entitats bancàries; la seva disposició com a lloguer social permetria resoldre problemes de lloguer amb els quals actualment es troba la PAH i permetria a l'Ajuntament estalviar els diners que destina a ajudar aquestes famílies que són desallotjades.

La regidora de Benestar i Família, Mònica Cunill, va exposar en declaracions a l'emissora que les sancions es van imposar aquest mes de nombre, i que les entitats bancàries tenen temps de pagar fins el proper mes de gener. Bonmatí va reconèixer la dificultat de l'Ajuntament per saber els pisos buits que hi ha per la manca de col·laboració de bancs i caixes.