Una cinquantena de membres de la Plataforma Aturem la C-32 van obligar ahir a interrompre durant prop d'una hora el ple municipal de Lloret de Mar, on finalment es va aprovar revocar la decisió de convocar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32 i la incorporació de la ronda de circumval·lació fins a la rotonda de Cala Canyelles de Lloret de Mar. Amb crits de «volem una consulta» o «mentiders», els opositors a la C-32, que havien convocat una protesta davant de l'Ajuntament, van obligar l'alcalde de localitat selvatana, Jaume Dulsat, a aixecar la sessió, després d'ordenar desallotjar la sala de plens. Els protestants es van negar a abandonar el consistori, moment en el qual va haver d'intervenir la policia municipal per intentar primer desallotjar la sala, i després mitjançar en el conflicte. Al final, i amb el compromís per part dels manifestants d'esperar al torn de paraules per intervenir, es va reprendre la sessió plenària.

Finalment, amb 16 vots a favor -CiU-ERC, PPC, Millor i PSC- i 5 en contra -C's, ICV i En Lloret Sí, se Puede, el ple va aprovar la moció per deixar sense efecte l'acord plenari del 20 d'abril de 2015 en el qual es va acordar la convocatòria d'una consulta «no referendària i no vinculant» sobre l'anomenada «Ronda de la Costa Brava Sud». No van faltar però, les crítiques dels grups contraris a la moció. «Allò pactat obliga i els pactes hi són per complir-se» va criticar Jaime Muzas de C's. «Entenem que aquest projecte és una excusa perquè Abertis prolongui la seva concessió» va dir Paulino Gracia de En Lloret Sí, Se Puede, qui va afegir que «cal invertir a fomentar el territori i no en destruir-lo».

A més, la moció aprovada també insta la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a iniciar «immediatament» la construcció de la «Ronda de la Costa Brava Sud», executant una primera fase de la prolongació de la C-32 Blanes-Lloret, amb passos com la licitació del projecte constructiu Lloret Pinars-Lloret Coll de Llop.

Aprovació del pressupost

D'altra banda, l'equip de govern (CiU i ERC), amb suport del PSC, ICV-EUiA, el PPC i En Lloret Sí, Se Puede també va aprovar per 15 vots a favor i 6 en contra -Millor i C's- el pressupost de 2016 que ascendeix a 63,7 milions d'euros, poc més d'un milió més que el passat any 2015 que era de 61,8 milions.D'aquest pressupost, un total de set milions es destinaran a inversions, d'entre les quals destaca una partida de 500.000 euros per a la nova iniciativa de celebrar uns pressupostos participats, a través dels quals les associacions veïnals puguin decidir com invertir aquests diners.