Els opositors a la C-32 obliguen a interrompre el ple de Lloret de Mar

En la sessió plenària, que va ser represa després de la intervenció policial, es va aprovar no fer una consulta popular sobre el projecte

23.12.2015 | 07:14
Els opositors a la C-32 obliguen a interrompre el ple de Lloret de Mar

Una cinquantena de membres de la Plataforma Aturem la C-32 van obligar ahir a interrompre durant prop d'una hora el ple municipal de Lloret de Mar, on finalment es va aprovar revocar la decisió de convocar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32 i la incorporació de la ronda de circumval·lació fins a la rotonda de Cala Canyelles de Lloret de Mar. Amb crits de «volem una consulta» o «mentiders», els opositors a la C-32, que havien convocat una protesta davant de l'Ajuntament, van obligar l'alcalde de localitat selvatana, Jaume Dulsat, a aixecar la sessió, després d'ordenar desallotjar la sala de plens. Els protestants es van negar a abandonar el consistori, moment en el qual va haver d'intervenir la policia municipal per intentar primer desallotjar la sala, i després mitjançar en el conflicte. Al final, i amb el compromís per part dels manifestants d'esperar al torn de paraules per intervenir, es va reprendre la sessió plenària.

Finalment, amb 16 vots a favor -CiU-ERC, PPC, Millor i PSC- i 5 en contra -C's, ICV i En Lloret Sí, se Puede, el ple va aprovar la moció per deixar sense efecte l'acord plenari del 20 d'abril de 2015 en el qual es va acordar la convocatòria d'una consulta «no referendària i no vinculant» sobre l'anomenada «Ronda de la Costa Brava Sud». No van faltar però, les crítiques dels grups contraris a la moció. «Allò pactat obliga i els pactes hi són per complir-se» va criticar Jaime Muzas de C's. «Entenem que aquest projecte és una excusa perquè Abertis prolongui la seva concessió» va dir Paulino Gracia de En Lloret Sí, Se Puede, qui va afegir que «cal invertir a fomentar el territori i no en destruir-lo».

A més, la moció aprovada també insta la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a iniciar «immediatament» la construcció de la «Ronda de la Costa Brava Sud», executant una primera fase de la prolongació de la C-32 Blanes-Lloret, amb passos com la licitació del projecte constructiu Lloret Pinars-Lloret Coll de Llop.

Aprovació del pressupost

D'altra banda, l'equip de govern (CiU i ERC), amb suport del PSC, ICV-EUiA, el PPC i En Lloret Sí, Se Puede també va aprovar per 15 vots a favor i 6 en contra -Millor i C's- el pressupost de 2016 que ascendeix a 63,7 milions d'euros, poc més d'un milió més que el passat any 2015 que era de 61,8 milions.D'aquest pressupost, un total de set milions es destinaran a inversions, d'entre les quals destaca una partida de 500.000 euros per a la nova iniciativa de celebrar uns pressupostos participats, a través dels quals les associacions veïnals puguin decidir com invertir aquests diners.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La piscina municipal de Lloret va ser inaugurada el 2014.
Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

L'equip de govern (GMI) té previst reformar la carretera de Caldes, instal·lar un nou aparcament...

Enllaços recomanats: Premis cinema