CDC i PSC de Blanes aproven el pressupost amb el suport de C´s i PP

El ple aprova per unanimitat una moció en la qual insta el consistori de Lloret a «recuperar» la consulta popular sobre la prolongació de la C-32

28.12.2015 | 07:07

El govern de Blanes (CDC-PSC) va aprovar en el ple de dimarts i amb el suport del C's i PP, el pressupost municipal per al 2016 que ascendeix a gairebé 45,8 milions d'euros. Per la seva part, ERC, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir mentre que ICV-EUiA hi va votar en contra. D'aquesta quantitat, més d'1,3 milions es destinaran a inversions, entre les quals destaquen la Rotonda de Ca la Guidó, així com les reformes de la plaça Argentina, al barri d'Els Pins, i de la Sala Roberto Bolaño, a la Biblioteca Comarcal. La quantitat més important dins el capítol d'inversions són els 460.000 euros que s'invertiran a obres de clavegueram, aigües pluvials i residuals. Una altra de les partides destacada puja a 325.000 euros, que seran per realitzar millores en els diferents veïnats de la localitat selvatana. Està previst que la distribució d'aquests diners entre els 21 barris que hi ha al municipi, es faci a través del Reglament de Participació Ciutadana.

Pel que fa al percentatge d'endeutament, aquest 2015 ha estat del 71,97% (gairebé 34,4 milions d'euros) i es preveu que de cara a l'any vinent baixi fins a situar-se en un 63,40% (més de 28,7 milions d'euros). Segons l'Ajuntament de Blanes, durant dos anys consecutius -2014 i 2015- s'ha estat generant estalvi de manera que el 2016 es podran començar a tornar a fer inversions sense demanar préstec.

Moció sobre la C-32

D'altra banda, el consistori blanenc va aprovar per unanimitat una moció -entrada a l'ordre del dia pel procediment d'urgència- en la qual demana a l'Ajuntament de Lloret de Mar que rectifiqui sobre la decisió pressa durant la sessió plenària de dilluns, de no realitzar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32. La moció, que finalment va prosperar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, ERC, C's, Batega, CUP i PP -PSC i CDC es va abstenir- insta a «recuperar i mantenir» aquest procés participatiu «com a mostra solidària, del suport recíproc» entre els dos ajuntaments amb relació a tots els assumptes referents a aquest projecte. La proposta també té encompte que es demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que respecti «el temps necessari» la moratòria de les obres fins que s'hagi realitzat el procés participatiu sobre la C-32.

La moció va ser defensada pel portaveu de la Plataforma Aturem la C-32, Jordi Gaitán, que va assistir al ple acompanyat d'una vintena de persones. Un ple que es va desenvolupar sense cap incidència a diferència de la sessió plenària de Lloret, que es va haver d'interrompre a causa de les protestes d'aquest col·lectiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema