L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut la cessió, per un període de 15 anys, del fons documental del matrimoni format pel pintor colomenc Jesús Carles de Vilallonga i la comissària d'exposicions Katherine Slusher. Els documents es guardaran en custòdia a l'Arxiu Comarcal de la Selva, on podran ser consultats per investigadors i estudiosos. Segons el conveni, que es va signar fa uns dies a Barcelona, un cop transcorreguts els 15 anys, -el 2030- el fons passarà a ser propietat de l'Ajuntament. «El fons que ens deixa l'artista, Jesús Carles de Vilallonga, és un recull documental sobre la seva trajectòria artística i professional, suportada per la feina documental realitzada per la seva dona, Katherine Slusher» va explicar l'alcalde, Joan Martí, que va afegir que va el fons «conté un seguit de documents fotogràfics de principis de segle XX en un suport de vidre, i pergamins de caràcter notarial dels darrers segles corresponents a la família Vilallonga, que aportaran nova documentació sobre la vida i l'organització a la zona de la Selva».

El fons documental està integrat inicialment per 18 caixes de documentació en paper, una carpeta per a grans formats, 54 documents audiovisuals i unes 6.500 imatges, que corresponen aproximadament al període entre els anys 1934 i 2012, i que fan referència principalment a activitats vinculades a la trajectòria artística del pintor i a l'activitat documentalista de Slusher.

Jesús Carles de Vilallonga va néixer el 1927 a Santa Coloma de Farners. Va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona i posteriorment va viatjar a París, Roma, Filadèlfia fins que el 1954 es va instal·lar a Montreal (Canadà). El passat mes de maig va rebre la distinció de Fill Predilecte de la localitat.