Santa Coloma de Farners ajudarà a inserir-se en el món laboral o bé a retornar al món educatiu 20 joves del municipi que tinguin entre 16 i 30 anys i que no treballin ni estudiïn. Ho farà mitjançant un programa comunitari i amb la col·laboració de la Fundació Gentis, una entitat que desenvolupa projectes i serveis adreçats a col·lectius socialment desfavorits.

El Programa Integral de Garantia Juvenil, que va començar el passat mes de desembre al Cercle Jove i que acabarà el desembre d'aquest 2016 (ampliable a dos anys més), ofereix accions d'orientació, tutorització i formació a les persones que compleixen el perfil necessari. La tria dels joves anirà a càrrec de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, el Consell Comarcal de la Selva, el departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya i el tutor del programa.

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Santa Coloma, Manel Barroso va recon"exer que per al municipi és «molt important que es porti a terme aquest programa» perquè -va destacar- a la ciutat hi ha 2.120 joves d'entre 16 i 30 anys, un 16% de la població, molts dels quals «ni treballen ni estudien». «Sabem que la situació de molts d'ells és complicada, i esperem que aquest programa els pugui ajudar» va precisar Barroso.

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu que té com a objectiu reduir l'atur juvenil i que s'adreça a joves més grans de 16 anys i menors de 30, inscrits o no als serveis d'ocupació, que no tenen feina ni estan formant-se. La Fundació Gentis s'encarrega de portar a terme aquest programa aportant un dinamitzador i, a partir del tercer mes, un inseridor. L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners aporta l'espai, en aquest cas el Cercle Jove.