Arrenca a Santa Coloma la novena a Sant Sebastià

Marca el compte enrere fins el 20 de gener, data en què el Pare Pelegrí compleix el vot de Tossa de Mar

14.01.2016 | 07:18
El bisbe va presidir l´inici de la novena.

L'església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners va iniciar ahir la novena al sant, que se celebrarà fins el proper 19 de gener. Aquest acte religiós es fa prèviament a l'arribada del Pare Pelegrí de Tossa de Mar, el proper 20 de gener. La novena va arrencar presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.
Dimecres de la setmana que ve, el dia 20 de gener, un cop arribi el Pelegrí a l'església de Sant Sebastià, després d'haver fet a peu els 40 quilòmetres que separen les dues poblacions, s'haurà complert el vot de la Vila de Tossa de Mar. Aquesta prometença la va fer Tossa de Mar a Sant Sebastià fa més de cinc segles per tal que deslliurés la població de la pesta que l'afectava greument. Des de llavors, cada 20 de gener, un pelegrí de Tossa fa el camí fins a Santa Coloma de Farners per complir el vot de vila.
El vot de Tossa de Mar comença ben d'hora al matí amb la missa del Cantar, que se celebra a la capella de Sant Sebastià de l'església. Abans d'iniciar-se la celebració, el síndic va a buscar el pelegrí, que resta en una estança per presentar-lo públicament. Un cop acabada l'eucaristia, comença la processó que trasllada la imatge de Sant Sebastià fins a la capella dels Socors, moment en què les autoritats acomiaden el Pare Pelegrí i els que l'acompanyen. Abans de sortir del nucli urbà, el Pare Pelegrí para a Ca l'Avi i, a mesura que avança el trajecte, s'hi afegeixen fidels.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema