El Consell Comarcal assumeix la gestió de la deixalleria de Tossa

El municipi també tindrà un increment del servei de recollida selectiva amb tres temporades diferenciades

14.01.2016 | 07:18

L'Ajuntament de Tossa aprovarà en el ple ordinari de dijous l'ampliació del servei de gestió mediambiental que el Consell Comarcal de La Selva porta a terme al municipi amb un increment del servei de recollida selectiva de residus i la incorporació del servei de deixalleria municipal. Fonts municipals han informat que aquesta ampliació vol completar mancances i adaptar els serveis als requeriments actuals del municipi. Addicionalment, també es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana enfocada al reciclatge general i al bon ús del nous serveis de recollida de residus i deixalleria municipal.
L'ampliació fa que el servei de recollida selectiva de paper i cartró, envasos i vidre es reforci amb l'adaptació a les necessitats del municipi planificant una temporada baixa (de 8 d'octubre a 7 d'abril), temporada mitja (de 8 d'abril a 15 de juny i d'1 de setembre a 7 d'octubre) i temporada alta (de 16 de juny a 31 d'agost) amb circuits i freqüències de recollida diferenciades.
Pel que fa a la deixalleria, es delega la gestió del servei al Consell Comarcal; s'ajustarà l'horari de la instal·lació diferenciant un horari d'hivern i un horari d'estiu; també es millorarà el sistema de gestió amb la implantació d'un nou sistema informatitzat de registre de visites i la distribució de targes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris amb l'objectiu de professionalitzar encara més el servei; i es pintaran i adequaran les caixes i equipaments externs per renovar la imatge de les instal·lacions. El Consell Comarcal aportarà una persona de formació i suport durant els primers sis mesos per a la correcta posada en marxa del nou servei.
Amb aquesta ampliació, el cost del serveis de recollida selectiva de paper i cartró, envasos i vidre; i de deixalleria fixa serà d'uns 135.000 euros l'any. A Tossa l'any 2014 es van recollir 136.000 quilos de cartró, 104.000 quilos d'envasos i 197.000 quilos de vidre; i des de la deixalleria municipal es van gestionar més de 662.000 quilos de residus.
L'Ajuntament també aprovarà dijous per ple la modificació de diverses ordenances per adaptar-se a la normativa vigent. En aquest sentit, es posaran al dia les ordenances que regulen el servei de taxi, la venda no sedentària al mercat municipal o l'ús i aprofitament de les platges, entre d'altres; i es crearà una nova ordenança reguladora de transparència i accés a la informació pública que es veurà traduïda en millores a la pàgina web municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema