L'Ajuntament de Tossa aprovarà en el ple ordinari de dijous l'ampliació del servei de gestió mediambiental que el Consell Comarcal de La Selva porta a terme al municipi amb un increment del servei de recollida selectiva de residus i la incorporació del servei de deixalleria municipal. Fonts municipals han informat que aquesta ampliació vol completar mancances i adaptar els serveis als requeriments actuals del municipi. Addicionalment, també es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana enfocada al reciclatge general i al bon ús del nous serveis de recollida de residus i deixalleria municipal.

L'ampliació fa que el servei de recollida selectiva de paper i cartró, envasos i vidre es reforci amb l'adaptació a les necessitats del municipi planificant una temporada baixa (de 8 d'octubre a 7 d'abril), temporada mitja (de 8 d'abril a 15 de juny i d'1 de setembre a 7 d'octubre) i temporada alta (de 16 de juny a 31 d'agost) amb circuits i freqüències de recollida diferenciades.

Pel que fa a la deixalleria, es delega la gestió del servei al Consell Comarcal; s'ajustarà l'horari de la instal·lació diferenciant un horari d'hivern i un horari d'estiu; també es millorarà el sistema de gestió amb la implantació d'un nou sistema informatitzat de registre de visites i la distribució de targes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris amb l'objectiu de professionalitzar encara més el servei; i es pintaran i adequaran les caixes i equipaments externs per renovar la imatge de les instal·lacions. El Consell Comarcal aportarà una persona de formació i suport durant els primers sis mesos per a la correcta posada en marxa del nou servei.

Amb aquesta ampliació, el cost del serveis de recollida selectiva de paper i cartró, envasos i vidre; i de deixalleria fixa serà d'uns 135.000 euros l'any. A Tossa l'any 2014 es van recollir 136.000 quilos de cartró, 104.000 quilos d'envasos i 197.000 quilos de vidre; i des de la deixalleria municipal es van gestionar més de 662.000 quilos de residus.

L'Ajuntament també aprovarà dijous per ple la modificació de diverses ordenances per adaptar-se a la normativa vigent. En aquest sentit, es posaran al dia les ordenances que regulen el servei de taxi, la venda no sedentària al mercat municipal o l'ús i aprofitament de les platges, entre d'altres; i es crearà una nova ordenança reguladora de transparència i accés a la informació pública que es veurà traduïda en millores a la pàgina web municipal.