El treballador d'una empresa de ceràmiques de Breda que va estafar el banc modificant dos pagarés d'una bestreta i de la seva nòmina ha pogut evitar l'ingrés a presó pactant amb la fiscalia una pena de dos anys. L'home, Jesús Noguerón Jiménez, s'enfrontava a sis anys de reclusió per falsificació continuada i estafa agreujada.

Durant la vista celebrada la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona va admetre que entre el 12 i el 31 de desembre de 2012 va sol·licitar dos pagarés a la seva empresa. El primer pagaré era de 380 euros però quan el treballador va anar al banc li va afegir un «1», de manera que així va acabar cobrant 1.348 euros.

Com que li havia sortit bé la jugada, l'home va demanar al seu cap que li fes un altre avançament de 200 euros al·legant que el primer pagaré se li va malmetre quan va posar els pantalons a la rentadora. I va tornar a realitzar la mateixa operació en anar a cobrar-lo.

Lluny de plantar-se aquí, va sostreure el talonari de l'empresa i es va adjudicar tres pagarés més per valor de 1.800 euros, 1.000 i 1.600 euros.

El pacte d'ahir li evita la presó però l'obliga a retornar 3.148 euros i pagar una multa de 1.200 euros.