La «mala gestió» de la Corporació de Salut es debatrà al ple de Lloret

El partit "En Lloret sí, se Puede" ha presentat una moció en la qual demana la dimissió de la gerent i denuncia "falta de transparència"

03.02.2016 | 07:04
El regidor Paulino Gracia.
El regidor Paulino Gracia.

En Lloret sí, se Puede va entrar ahir una moció a l'Ajuntament de Lloret de Mar on sol·licita la dimissió de la gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Núria Constans, per "la mala gestió" i "falta de transparència" d'aquest organisme. Llicenciada en medicina i cirurgia, Constans ha ocupat els càrrecs de directora mèdica de l'hospital asil Sant Jaume de Blanes, directora dels hospitals Sant Jaume de Calella i comarcal de Blanes, simultàniament, i és directora gerent de la CSMS des de l'any 2003.

Segons explica la formació, encapçalada per Paulino Gracia, la moció ha estat conseqüència de la "falta de respostes clares" a la seva demanada de reobertura dels CAPS de Lloret i "a la mala situació" de l'Hospital de Blanes, on el col·lapse patit les darreres setmanes en el servei d'urgències i denunciat en diverses ocasions pel comitè d'empresa va obligar el CSMS a activar un Pla de Contingència. "Cal revertir la situació de precarietat que s'està vivint a l'Hospital Comarcal, on hi ha els mateixos matalassos i llits des de fa 25 anys i on cal augmentar el nombre de professionals a urgències complint amb les ràtios necessàries pel volum de població", sol·licita la moció.

En el text, també es demana que es facin públics els sous de la gerent i dels càrrecs que gestionen la Corporació, així com els contractes d'explotació externa i les condicions amb l'empresa Serhs. "Quan parlem de falta de transparència ens referim a l'opacitat en els sous d'ella -Constans- com a gerent i dels seus càrrecs de confiança" perquè "trobem que és d'una flagrant indecència que només coneguem d'oïda que el seu sou és astronòmic en comparació amb el dels professionals", assegura la formació.

En aquest sentit, En Lloret sí, se Puede, denuncia que la gerència "no pot eludir" la seva responsabilitat en els "nombrosos" casos de negligències mèdiques perquè -asseguren- és "la principal responsable de l'augment de càrrega de feina" dels treballadors de l'Hospital. "La precarietat i la carència en el sou dels professionals afecta directament a la població", afegeix el document.

Respecte als contractes d'explotació externa, el grup municipal afirma que "només" són adjudicats a una mateixa empresa i les seves filials -Serhs- que, recorden, és propietat de l'antic president del CSMS, Ramon Bagó.

Finalment, en la moció que serà presentada en el ple de demà a la tarda, el partit de Gracia reclama "claredat" sobre on es destinen els ingressos provinents dels pagaments realitzats per pacients de nacionalitat estrangera que es troben de vacances a Lloret i "explicacions" sobre "suposades" clíniques odontològiques que -segons afirmen- estan realitzant feines privades en els CAPS municipals.

D'altra banda, en el ple també es debatrà sobre una altra moció presentada per En Lloret sí, se Puede, en la qual reclama de nou la reobertura de les urgències en horari nocturn dels CAP d'aquesta localitat selvatana "tenint en compte que la salut gratuïta és un dret constitucional" i que es traslladi aquesta petició al Departament de Salut de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema