La Generalitat de Catalunya ha paralitzat, de moment, l'estudi del projecte que preveu enderrocar el pont situat sobre la carretera que uneix Blanes i Lloret (GI-682), conegut popularment com el "pont verd", i crear un pas de vianants a nivell de terra regulat per semàfors. Segons va informar ahir l'Ajuntament de Blanes en el marc d'una reunió amb els representants veïnals de la zona, els Serveis Territorials de Girona els van comunicar que s'està buscant una partida econòmica suficient per poder garantir el manteniment del pont verd durant un temps, per un període mínim d'un parell d'anys.

Tot i això, en cas que finalment la Generalitat reprengui la idea inicial de desmuntar el pont, el consistori blanenc es va comprometre ahir a fer un front comú amb les associacions de veïns per oposar-s'hi. Així mateix, els assistents a la reunió van avançar que, en cas que fes falta expressar el seu rebuig de manera més explícita, demanarien una reunió amb els Serveis Territorials a Girona, on assistirien representants polítics i veïnals.

Durant la trobada, a la qual va assistir l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, els participants també van coincidir en valorar que, amb l'actual nombre de vehicles que diàriament circulen per aquest tram de carretera -que suposa una mitjana al llarg de l'any d'uns 32.000 vehicles al dia-, la desaparició del pont verd contribuiria a minvar la seguretat dels vianants que utilitzen aquesta passera per travessar el vial. No només per als veïns dels barris que uneix, sinó també per als clients d'una gran àrea comercial que hi ha just al costat del pont, o per als usuaris dels centres educatius que hi ha a la zona.