Lloret votarà els seus primers pressupostos participats al maig

La partida per a aquesta inversió és de mig milió d'euros, que es repartiran entre tretze zones

12.02.2016 | 07:15
 Josep Lluís Llirinós i Jaume Dulsat durant la presentació a l´Ajuntament.
Josep Lluís Llirinós i Jaume Dulsat durant la presentació a l´Ajuntament.

Els veïns de Lloret de Mar podran votar els seus primers pressupostos participats els dies 13 i 14 de maig. Així ho van donar a conèixer ahir, durant la presentació de les bases del procés, l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat i el regidor de Participació Ciutadana Josep Lluís Llirinós que van destacar que, enguany, aquest projecte està dissenyat «com a prova pilot» i que l'intenció de cara als proxims anys és «augmentar l'import» i «aplicar les mesures oportunes per fer el procés el més equitatiu i participatiu possible».
Aquesta iniciativa, que va ser aprovada al ple de dilluns passat, comptarà amb una partida de 500.000 euros que es repartiran entre les tretze zones diferents en què s'ha organitzat el municipi -i que no corresponen únicament a barris i veïnats- on seran els mateixos veïns els que proposaran i decidiran en quines accions invertir-los. En concret es tracta de: Can ballell, el Barri dels pescadors, Can Carbo-Mas Baell, Can Sabat-Zona esportiva, El Rieral, Molí-Mas Vila- Can Ribalaigua, el nucli antic, Puigventós, la zona centre, est, nord, oest i sud. «Un dels inconvenients amb què ens trobem a Lloret és la distribució territorial del municipi perquè tenim més de 40 urbanitzcions i volem que sigui un projecte inclusiu. Caldrà veure com va aquest prova pilot» va explicar Llirinós en relació a aquesta distribució. Així mateix, el regidor lloretenc va precisar que cada zona dispondrà d'un import diferent en funció de criteris com la densitat de població i edat o el nombre d'habitants.

Procés en marxa
Tot i que va ser presentat ahir, el procés ja està en marxa des de dimecres, data en la qual els veïns van poder començar a fer les seves propostes a través d'un formulari online disponible a la web municipal www.lloret.cat, fins al pròxim 19 de febrer. L'endemà mateix -20 de febrer- i fins al 4 de març se celebraran assemblees a cadascuna de les zones en què s'ha organitzat el municipi per debatre les propostes i escollir-ne un total de cinc, la viabilitat de les quals, serà avaluada pels tècnics municipals. Finalment, les propostes seran sotmeses a votació el pròxim 13 i 14 de maig. «Les propostes han de ser considerades inversions que serveixin per millorar la zona. Tot i això, les grans actuacions seguiran sent obligació de l'Ajuntament» va aclarir Dulsat. En tot aquest procés, hi poden participar els veïns i veïnes empadronats a Lloret majors de 16 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema