L'arròs amb galta de porc serà una de les grans novetats gastronòmiques de la tercera edició del Fiporc de Riudellots de la Selva, una mostra temàtica i exclusiva dedicada al porc i als productes que se'n deriven, que enguany se celebrarà del 19 al 21 de febrer.

La fira, que va ser presentada ahir al Mercat de Lleó de Girona, comptarà amb quatre zones d'activitats: la de demostracions sobre el procés de matança del porc i l'elaboració d'embotits; la dedicada als establiments locals; la zona de la brasa -que s'ampliarà-, on es faran diferents tasts i degustacions; i l'espai de tallers infantils. A més, en aquesta edició i com a novetat, hi participaran diferents músics i artistes locals que amenitzaran les jornades, s'hi vendran bosses elaborades per una associació gironina de discapacitats -i que han estat fetes amb cartells promocionals de les edicions passades del Fiporc- i una de les entitats locals imprimirà la mascota de la fira, en Lloti, en 3D, entre altres activitats. «El Fiporc s'organitza per posar en valor l'activitat industrial que es desenvolupa a Riudellots i la tradició de la pagesia catalana relacionada amb el porc», va destacar l'alcaldessa, Montserrat Roura, qui va afegir que s'ha mantingut el model «d'èxit» de les edicions passades, com a fira «representada i participada».

Superar els 9.000 visitants

La mostra, que vol convertir-se en un referent a Catalunya i que s'iniciarà divendres amb la celebració d'unes jornades tècniques destinades a professionals del sector porcí, comptarà amb la participació de 1.000 voluntaris i -segons el regidor de Promoció econòmica de Riudellots, Lluís Barnés- s'espera «mantenir o superar els 9.000 visitants de l'edició de 2015». Barnés també va destacar que enguany l'aplicació gratuïta per a mòbils on es podrà consultar la programació comptarà amb un lector de codi QR, que permetrà saber quina activitat es fa a cada lloc en cada moment.