Anglès ha actualitzar una ordenança perquè encara sancionava en pessetes

Tot i que la norma reguladora de tinença d´animals va ser revisada el 2008, no es va canviar el tipus de moneda de cobrament

20.02.2016 | 09:16
Anglès ha actualitzar una ordenança perquè encara sancionava en pessetes
Anglès ha actualitzar una ordenança perquè encara sancionava en pessetes

L´Ajuntament d´Anglès ha actualitzat i posat en funcionament l´ordenança cívica de tinença d´animals, després de detectar que en l´antiga normativa –datada de 2008– les sancions se seguien «cobrant» en pessetes. Així, segons l´ordenança aprovada de manera inicial el 27 d´octubre de 2008 per un Ajuntament liderat en aquell moment pel convergent Pere Figuereda i vigent a la localitat selvatana fins a finals de 2015, les infraccions eren sancionades amb multes que anaven des de les 2.000 fins a les 25.000 pessetes, tot i que aquesta moneda va deixar de circular el març de 2002.

Aquella normativa aprovada fa sis anys era la mateixa que ja havia estat aprovada i signada el 25 de novembre de 1999 –l´any en què es va implantar l´euro– pel llavors alcalde Josep Manel Bassols (CiU).

Amb l´actualització que ha realitzat l´actual equip de govern (CiU-AM), les infraccions lleus, com no recollir els excrements de la via pública o passejar els gossos sense corretja o cadena, i que fins ara eren multades amb imports que anaven de les 2.000 a les 5.000 pessetes, passaran a costar des dels 60 fins als 400 euros.

Les infraccions greus, com infligir maltractaments als animals o descuidar-ne la manutenció o les vacunes, que costaven entre 5.001 i fins a 15.000 pessetes, es multaran ara amb imports que aniran des dels 401 fins a 1.500 euros.

I les infraccions molt greus, com passejar gossos considerats «perillosos» sense corretja o cadena, enverinar els animals o incitar-los a conductes agressives, i que eren sancionades amb multes que anaven de les 15.001 fins a les 25.000 pessetes o el comís i/o sacrifici de l´animal, costaran ara entre 1.501 fins a 3.000 euros.

Primera sanció

Aquesta actualització ha permès al consistori anglesenc obrir un primer expedient sancionador per una falta molt greu al propietari d´un gos perillós no censat i que no anava lligat ni portava morrió quan va atacar un altre gos, en Txiqui, a la via pública.

A través d´un comunicat publicat al Facebook, el consistori condemna l´atac remarcant que «no es poden tolerar de cap manera aquests comportaments» i assegura que seran «implacables» aplicant sancions.

En el text, l´executiu local reconeix que hi ha un problema d´incivisme i avança que es posaran en marxa diverses accions per fomentar un canvi. «Tenim la mà estesa a totes les propostes per millorar entre tots la convivència, perquè és evident que tenim un problema.

Aquesta voluntat de buscar solucions, però, no impedirà que perseguim i sancionem aquelles persones que no respectin ni la neteja ni la seguretat de l´espai comú», assegura el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La piscina municipal de Lloret va ser inaugurada el 2014.
Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

L'equip de govern (GMI) té previst reformar la carretera de Caldes, instal·lar un nou aparcament...

Enllaços recomanats: Premis cinema