Sumar en lloc de restar

«No és el mateix, el turisme que atrau el circuit de Montmeló, o els múltiples atractius que ofereix el Parc Natural del Montseny»

24.02.2016 | 07:09
Sumar en lloc de restar
Sumar en lloc de restar

Assenyades em van semblar les manifestacions del Sr. J. Ll. Rojas, president de Turisme Montseny, que publicava fa pocs dies Diari de Girona, sobre la necessitat de promocionar el Montseny d'una manera integral i coordinada. Una promoció, ara, compartida per dues diputacions i tres consells comarcals i que per això, diu el Sr. Rojas, està lluny de ser la idònia.

No és el mateix, el turisme que atrau el circuit de Montmeló, les botigues de La Roca o els múltiples atractius que ofereix la serralada i concretament el Parc Natural. Comparant-ho amb la nostra comarca, tampoc té res a veure el que ofereixen al visitant els pobles de la Selva interior amb el qual poden trobar als pobles de la Selva marítima (Blanes, Lloret i Tossa). Però, ni en el cas del Montseny ni en el cas de La Selva, les distàncies físiques, em semblen tan grans per justificar la creació de cap nova comarca.

Potser sí, no fa gaires anys, des de la rauxa i potser contagiats per l'optimisme d'una bonança econòmica que s'ha demostrat tenia peus de fang, podíem haver pensat que, a Catalunya, la beta donava per crear noves comarques, fragmentant les existents. Unes comarques que amb l'invent dels consells comarcals van comportar: primer, despeses en infraestructures i després i encara ara, en salaris de consellers, càrrecs de confiança, tècnics i personal.

Penso que és bo que les coses es coneguin de primera mà i s'administrin des de la proximitat. Però, amb l'actual estat de les arques catalanes, crear noves comarques no crec que suposi un bon negoci. De fet, cada nou govern que entra a la Generalitat parla d'agilitzar la burocràcia i de racionalitzar i simplificar l'administració del territori. I això, només requereix voluntat de fer-ho, imaginació i feina. Feina per aquells qui, des de les cinc administracions que gestionen el Montseny (Diputacions de Girona i Barcelona i Consells Comarcals del Vallès Oriental, Osona i la Selva) en són responsables. Les noves tecnologies i alguna reunió, quan faci falta, haurien de propiciar la concreció d'una estratègia en comú, consensuada i eficaç.

Si aquest nostre país funciones com Déu mana, per publicitar el massís del Montseny d'una manera global, prioritzant els seus encants naturals, fent palès al mateix temps la seva oferta, esportiva, cosmopolita i les diferents singularitats locals que hi podem trobar, no caldria cap nova comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema