Els Mossos d'Esquadra i els Vigilants Municipals de Maçanet de la Selva (Selva) han detingut tres homes i un menor com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili en grau de temptativa. Els fets van passar el 15 de febrer passat quan a quarts de tres del migdia els mossos van rebre un avís d'una central d'alarmes per la possible intrusió de quatre persones en un domicili de la urbanització Maçanet Residencial d'aquesta localitat. En arribar al lloc, els agents van comprovar que la porta d'accés principal de l'habitatge havia estat forçada amb una palanca. Un cop a dins, van enxampar els lladres que van ser detinguts. Els tres adults tenien antecedents i van quedar en llibertat per ordre del jutge.

Els tres adults detinguts el 15 de febrer passat tenen entre 32 i 54 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Berga (Berguedà) i Maçanet de la Selva (Selva). Se'ls acusa d'un delicte de robatori amb força a interior d'un domicili en grau de temptativa, ja que la policia els va enxampar 'in fraganti'. Tots tenien antecedents i van passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va ordenar la seva llibertat.

Pel que fa al menor d'edat, aquest va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat pròximament per comparèixer davant la Fiscalia de Menors.

Els Mossos d'Esquadra aconsellen un seguit de mesures per prevenir robatoris a domicilis, com és tancar bé tots els accessos abans de sortir de casa o anar a dormir; posar una balda a l'interior de les portes d'accés; canviar el pany en cas de pèrdua de claus o evitar deixar objectes i eines que puguin facilitar una possible entrada dels lladres, entre d'altres.