L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar inicialment, a finals de febrer i per Junta de Govern Local, el Projecte bàsic i executiu de consolidació i reforç estructural de la Casa de la Vila, que comptarà amb un pressupost de total de 353.887 euros. Segons va informar el consistori, la necessitat de redactar aquest projecte va sorgir arran d'un estudi realitzat l'any 2010 sobre l'estat estructural de l'Ajuntament, en el qual es constatava l'existència "d'alguns punts" que requerien intervencions de consolidació i reforç. Per aquest motiu, es van iniciar els tràmits per poder actuar en aquest edifici de quatre plantes de titularitat municipal, que va ser inaugurat el 1872 i que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

En concret, el projecte planteja cinc actuacions destinades a: resoldre humitats per capil·laritat; contra agents xilòfags -carcomes, fongs o cerambícids- presents en elements estructurals de fusta; consolidar els elements ornamentals d'una de les façanes; reforçar els elements estructurals de fusta; i aplicar mesures per a la seguretat contra incendis i d'accessibilitat. "Aquestes actuacions es faran en diverses fases i en exercicis pressupostaris diferents", va puntualitzar el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat.

Així, segons l'edil, està previst que a partir del mes de setembre es desenvolupi la primera de les accions. "Començarem amb les filtracions d'aigua i, segurament, també actuarem en una de les façanes per assegurar els elements ornamentals", va explicar Bernat, qui va afegir que "potser més endavant" es podria actuar sobre la resta de façanes de la Casa de la Vila. Les altres actuacions, sobretot les relacionades amb el reforç i consolidació de l'estructura, es farien en els pròxims anys. "Cal tenir en compte que una obra així tindrà més incidència, ja que afectarà l'àrea de treball del personal", va argumentar el regidor d'Urbanisme, qui va recalcar que actualment, tot i la necessitat de l'actuació, no existeix "cap risc".

Pel que fa al pressupost d'execució material del projecte, es destinaran 169.501,19 euros a les obres de l'estructura i 184.385,77 euros a l'aplicació de mesures contra incendis i d'accessibilitat.